Gå til sidens hovedinnhold

Er dette verdens råeste film?

Ekspertene mener så om James Camerons "Avatar". Se første kikk.

(SIDE2:) I desember er det klart for "Avatar". James "Titanic" Camerons første film som representerer grensesprengende nye måter å lage film på. Det har nærmest vært en feberaktig interesse for denne filmen blant filmelskere siden de første klippene ble vist og bejublet på CinemaExxpo i Amsterdam tidligere i år.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Torsdag kveld debuterte traileren på nett, i 2D, og flere nettsider knaket i føyningene av interessen. Den offisielle nettsiden brøt sammen da de la ut gratisbilletter til en spesialvisning.

En annen verden
"Avatar" er satt i en annen verden der en mann får sjansen til å redde en siviliasjon.

Selve historien skapte James Cameron i sitt hode for 14 år siden, men det han så for seg, var ikke på langt nær mulig å få til på filmlerretet. I løpet av de 14 årene har derfor "Titanic"-regissøren jobbet med å utvikle teknikk og programmer slik at han kunne fortelle historien.

Den handler om en eksmarinesoldat som har blitt lam i kamp. Han reiser til den fremmede planeten Pandora der han blir transportert inn i en fremmed arts kropp. Han blir en avatar. Han spilles av Sam Worthington, som sist var å se mot Christian Bale i "Terminator: Salvation".

Les anmeldelsen: Mørkt og maskinelt

Bedre i 3D
Filmen er også i 3D og kombinerer vanlig spillefilm med den nye teknikken som man ser i traileren, men som man antakelig ikke vil få full glede av før den skal opp på de største lerretene. Filmelskere kaller den forsiktig for en "lovende titt".

Det meste rundt "Avatar" har vært forbundet med hemmelighetsskremmeri. Men en av rollene innehas av Giovanni Ribisi. Han fortalte Side2 i Cannes at innspillingen var en av de beste han noensinne hadde opplevd tross all den nye og fremmedgjørende teknikken.

- Det var som å være med i en liten intim film, sa han.

"Avatar" har premiere 18. desember.

SE TRAILEREN HER

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken