Fikk nei til å legge inn vann og kloakk: – Vi får ikke bruke vår egen eiendom - den skal alle andre få benytte (Fredriksstad Blad)
Settestatsforvalteren i Innlandet har gitt endelig avslag på hytteeier Bjørn Elvestad sine planer om å legge inn vann og kloakk og bygge på et bad og soverom på den gamle familiehytta i Saltnes.

Bjørn Elvestad og familien er fjerde generasjon som eier hytta oldefaren bygde for 100 år siden. Nå får han avslag på å oppgradere hytta.

– Jeg føler at vi ikke får bruke vår egen eiendom - den skal alle andre få benytte, sier Elvestad etter at han mottok avslaget på planene fra settestasforvalteren.

Elvestad engasjerte en arkitekt som tegnet et forslag til påbygg av bad og soverom på 13 kvadratmeter. Påbygget ville gitt et totalareal på 36 kvadratmeter.

Stridens kjerne er naboklager som mener påbygget vil føre til redusert adkomst til stranden for allmennheten.

– I realiteten nekter Statsforvalteren eieren å benytte hytta uten å gi erstatning, sier arkitekt Tom Rich Kristiansen. Les mer her (+).

Arild skulle bare på butikken – så gikk det galt: – De redda livet mitt (Drammens Tidende)
Det ble noen dramatiske timer for Arild Nicolaysen (57) 2. januar.

Arild skulle bare en kjapp tur på butikken da han snubla i en isklump på bakken.

– Jeg mista følelsen i beina og var til og fra bevissthet. Jeg prøvde å krabbe og kave meg bortover, men det gikk ikke, sier Arild.

– Plutselig ser jeg en hånd med noen nye, fine hansker som sier han skal hjelpe meg opp. Det gikk ikke, så han henta bilen sin. En eldre mann med en ny, svart BMW husker jeg. Mer vet jeg ikke.

Deretter ble Arild kjørt hjem til leiligheten sin, men kom seg ikke opp trappa. Da kom en av naboene ut og fikk ringt ambulansen. Han hadde en kroppstemperatur på 30 grader og ambulansen kom i løpet av få minutter.

– Jeg husker ingenting, annet enn at det var veldig mange personer som jobbet med meg. Videre ble jeg sendt til intensivavdelingen hvor de sakte, men sikkert varmet meg opp igjen. Les mer her (+).

Kjøpte sentral eiendom for 17 millioner: Vil ikke si hva den skal brukes til (Gudbrandsdølen Dagningen)
Bane Nor Eiendom har kjøpt Kirkegata 64, den sentrale eiendommen mellom skysstasjonen og Stortorget. Bakgrunnen er ønsket om å knytte skysstasjonen og sentrum nærmere sammen.

Stine Strachan, kommunikasjonssjef i Bane Nor, bekrefter kjøpet, men ingen i ledelsen ønsker å kommentere hva det skal brukes til.

– Vi er tidlig i prosessen og vi ønsker ikke å si noe mer konkret foreløpig. Det jeg kan si, er at vi ser framtidige muligheter, og at vi kommer til å gi innspill til reguleringsplanen, sier Strachan, og viser til at de senere vil fortelle mer om planene bak kjøpet.

Etter det Gudbrandsdølen Dagningen forstår har Bane Nor også meldt interesse for flere av naboeiendommene.

Kommunedirektør Tord Buer Olsen sier til GD at han synes det er et spennende oppkjøp.

– Det følger opp sentrum vest-tankegangen, ved å knytte skysstasjonen og sentrum bedre sammen. At det her kommer inn eiere med kapital, uavhengig av om det er lokale eller eksterne, er uansett positivt, sier Olsen. Les mer her (+).

Årvåken nabo satte politiet på sporet av innbruddstyver (Budstikka)
En tyv slengte fra seg en bag bak en trafokiosk, mens kompanjongen kom slentrende med en annen bag. Da de kjørte sin vei, visste ikke duoen at noen hadde avslørt dem.

– Det var dødsekkelt da jeg så at verandadøren vår var brutt opp. Jeg ble skikkelig redd, forteller kvinnen som bor i huset som ligger i et boligområde mellom Haslum og Høvik i Bærum.

Det var i oktober 2021 at damen opplevde innbruddet. En årvåken nabo bet seg merke i spesiell atferd i en bil på utsiden og noterte seg registreringsnummeret.

– En nabo hadde sett de to mennene. Han synes oppførselen deres var så merkelig at han noterte registreringsnummeret på bilen de kjørte. Så brukte han dette til å sjekke hvem som eide bilen og ga disse opplysningene til politiet, sier politiadvokat Mona Brandmo. Les mer her (+).