(BA.NO): Salgsobjektet består av 48.322 kvadratmeter tomt og et lite hus på 72 kvadratmeter i idylliske omgivelser sentralt i Åsane, et par stenkast fra Ikea.

Prisantydning og verditakst er satt til 2,8 millioner kroner. Lørdag ble budrunden stoppet på 3,0 millioner kroner, et bud som ikke ble akseptert av selgerne.

En tipser gjorde BA oppmerksom på avslaget. Han stempler prisantydningen som lokkepris.

– Jeg kan forstå at dette kan bli oppfattet som lokkepris, men det er ikke et forsøk på det, forsikrer eiendomsmegler Harald H. Løndal i Eiendomsmegler 1 til BA.

- Vanskelig å prise

Han forklarer at salgsobjektet er spesielt og vanskelig å prise av flere grunner.

– Når det er flere enn én selger er det ikke alltid like lett å bli enige om nivået. I dette tilfellet består selgerne av fire arvinger. Vi kom til at det var problematisk å sette en annen prisantydning enn takst, sier Løndal.

– Hvis noen av selgerne ikke var enig i prisantydning, burde de vel si ifra før annonsen ble lagt ut?

– Jeg kan være enig i det, svarer Løndal.

– Samtidig er det et vanskelig objekt å taksere. Takstmann var også usikker på grunn av ukjente faktorer, sier eiendomsmegleren videre.

Regulert som LNF-område

Han sikter til at området per i dag er regulert som landbruk, natur og friluftsområde (LNF), og at det kan endre seg med tiden.

– Plansjefen i Bergen kommune Mette Svanes levner lite håp om utbygging av området i nær fremtid?

– Ja da. Men hva som skjer om 10-20 år vet vi ikke. Vi vet status per i dag, den er klinkende klar, men i et langt perspektiv kan det endre seg, hvis folk er villig til å spekulere, svarer Løndal.

Ikke fått reaksjoner

Ifølge eiendomsmegleren har han fremdeles dialog med budgiveren som fikk avslått det høyeste budet på tre millioner og andre interessenter.

– Jeg har ikke fått tilbakemelding fra noen om at avslaget var problematisk, sier Løndal.

Les også: Mistenker lokkepriser i Bergen

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) har tidligere opplyst til Vest24 at de fleste foretakene i dag skriver inn i oppdragsavtalen at prisantydningen skal være reell.

– Det innebærer at selger skal være innstilt på å selge til den prisen. Megler skal være tydelig på denne spilleregelen. Vi har gått ut med et skriv til våre medlemmer i hele landet hvor vi går grundig inn i reglene og minner om hvordan man skal forholde seg, sa Geving.

Les flere saker fra Bergensavisen her.