Gå til sidens hovedinnhold

Avslører kongens bursdagspresang

Planleggingen av kong Haralds bursdag er i full gang. Dronningen står bak planleggingen, men hva kongen får i gave er allerede avslørt.

(SIDE2): Ifølge VG har dronning Sonja alliert seg med familie og stab, i tillegg til deler av det offisielle Norge. Målet er å overraske kongen til bursdagen hans.

Les også: Hemmelig kongeferie

Dersom kongen følger med i nyhetsbildet kan han blant annet få lese hvilken presang dronningen og hennes følge forbereder.

Ifølge VG kommer nemlig Stortingets gave til kongen til å være en statue av hans mor, kronprinsesse Märtha. Statuen skal etter planen stå i nordenden av Slottsparken. I sørdelen av parken står det fra før en statue av dronning Maud.

900 gjester
I tillegg til et stort arrangement i Slottsparken blir det også gudstjeneste i Trefoldighetskirken samt storstilt middag på Akershus slott i regi av regjeringen på kongens bursdag 21. februar. Opp mot 900 gjester er invitert til festen, blant annet er alle landets ordførere, fylkesordførere og fylkesmenn invitert.

Den påfølgende helgen kommer kongelige fra hele Europa til Oslo, blant dem svenskenes populære prinsesse. Lørdag 24. februar blir det storslått ball på slottet. Les mer om det her: Hun skal feste med kongen

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren