Gå til sidens hovedinnhold

Avviser at de er loppet av Røkke

Mener Dagens Næringslivs artikler er uten faktisk grunnlag.

Torsdag har Aker Solutions kommet med sin redegjørelse til Aker Kværner Holding om hva det var som skjedde med transaksjonen knyttet til skipet Aker Wayfarer.

Kort fortalt kjøpte Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker skipet av Aker Solutions, som Aker er storaksjonær i, for så å leie skipet tilbake til i 10 år.

Så året etter ønsker Aker og Aker Solutions å kansellere avtalen, mot at Aker får dekket sine utlegg gjennom et vederlag på 24 millioner kroner.

Aker Kværner Holding, hvor staten er medeier, som er storeier i Aker Solutions ASA mener imidlertid at avtalen ikke kan kanselleres, men at det må bli foretatt en ny transaksjon.

Det blir imidlertid ikke foretatt noen transaksjon.

Dagens Næringsliv mener imidlertid at Kjell Inge Røkkes Aker på denne måten potensielt kan ha beriket seg med 300 millioner kroner på bekostning av Aker Solutions sine aksjonærer.

Aker Solutions avviser nå markant artiklene til Dagens Næringsliv som feilaktige.

- Aker Solutions tar de beskyldningene som er fremsatt svært alvorlig. De gir uttrykk for en alvorlig mistillit til Aker Solutions. Aker Solutions har derfor nedlagt et omfattende arbeid i tilknytning til redegjørelsen, skriver Leif H. Borge, daglig leder og finansdirektør i Aker Solutions.

«Konklusjonen til Aker solutions er at beskyldningene i Dagens Næringsliv er uten faktisk grunnalg. Det er ikke holdepunkter for at avtalene er inngått i den hensikt å overføre verdier til Aker (såkalt "tunneldrift"»

Les hele brevet her

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken