Gå til sidens hovedinnhold

Husker du Spellemann-skandalen?

Kanye West er ikke den første som har sjokkert på prisutdeling.

(SIDE2): Når til og med Barack Obama nå har kommentert Kanye Wests skandaløse opptreden på MTV Awards, skjønner man at den stadig mer eksentriske hiphop-kongen virkelig har «driti på draget» denne gangen.

Les saken: - Jeg skammer meg

Les også: - Fuck you, Kanye!

Men stakkars West er ikke alene om å ha skapt furore ved en prisutdeling. I gode, gamle dager var nemlig slik oppførsel så å si obligatorisk. Les videre for historiens aller beste award-stunts!

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Andrew Dice Clay (MTW Awards 1989)
80-tallskomikeren Andrew Dice Clay er legendarisk av flere grunner. Kultfilmen og underbuksehumor-orgien «Ford Fairlane» gjorde ham til en ofte sitert komiker i visse miljøer. Men godeste Clay slo ikke like godt an da han skapte furore på MTV Awards i 1989. Faktisk ble MTV så fornærmet av hans opptreden at Andrew ble utestengt fra prisutdelingen på livstid. Hvorfor kan du se selv i videoen under!

HTML EMBED

Joachim Nielsen (Spellemann 1991)
Undertegnede var bare 7 år da Joachim «Jokke» Nielsen mottok Spellemannprisen for beste rockeplate tidlig på 90-tallet. Men minnet av de voksne i familiens kollektive gisp da en tydelig beruset Jokke sjanglet ned trappa for å hente prisen, er etset inn i minnet for evig og alltid. Det tok dog ikke mange årene før låter som «Sola Skinner» og «Jeg Er Redd» endret mitt inntrykk til det bedre. Jokke, du er dypt savnet!

HTML EMBED

Jarvis Cocker vs. Michael Jackson (Brit Awards 1996)
Jarvis Cocker og hans Pulp var kanskje allerede stjerner i Storbritannia i 1996. Men for resten av verden var det hans sabotasje av Michael Jacksons opptreden som for alvor gjorde den bebrillede Sheffield-mannen til en superstjerne for en stakket stund. Hans forklaring på stuntet var såre enkel: «Han poserte som Jesus!». Ahh, det glade 90-tall, dere...

Morten Abel (Spellemann 2002)
Året før hadde Morten Abel vunnet den gjeveste prisen av dem alle - Årets Spellemann. Og da han i tospann med Kari Bremnes skulle overlevere denne til gutta i Röyksopp, var det tydelig at popkongen fra Stavanger hadde vært litt vel ivrig med drikkebongene.

- Eh, jeg skal, med masse bitterhet, eh gi fra meg, ehm...årets spellemannspris. Årets Spellemann. Pris. Det står masse bullshit her som jeg ikke gidder å lese opp. Men den verdige vinneren av neste års...eh...årets spellemann er Röyksopp, stotret Abel, iført kledelig mørk parykk og solbriller.

Respekt!

Artikkelen fortsetter under bildet

Russell Brand (MTV Awards 2008)
Hårballen fra London, også kjent som Russell Brand, er i ferd med å bli svært populær i USA. Men da han i fjor høst debuterte som vert for MTV Music Awards, gikk det riktig så ille for den rappkjefta briten. Spøker om Jonas Brothers' og deres påståtte jomfruelighet var en ting. Men da han karakteriserte George W. Bush på følgende måte, ble han møtt med flau stillhet og buing fra salen.

- Jeg vet at USA er et moderne land, for hvordan ellers ville dere la den tilbakestående cowboyen være president i åtte år.

Likevel ble Brand spurt om å være programleder også i år. Go figure...

BONUS (fra filmens verden) - Marlon Brandos «takketale» (Academy Awards 1973)
Glem Jared Leto, Keanu Reeves og de andre fløtepusene som har forsøkt seg på rockestjernelivet. Om det er én skuespiller som virkelig oste rock & roll, så var det legendariske Marlon Brando. Da han vant en fortjent Oscar for sin tolkning av mafiabossen Vito Corleone, nektet han å motta denne og sendte indianerkvinnen Sacheen Littlefeather for å forklare hvorfor.

VIDEO: Se Oscar-publikummet rase mot Littlefeather her (PS! Legg merke til Liv Ullmanns blide åsyn)

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken