Gå til sidens hovedinnhold

- Få kloa i luksuriøs rederbolig

En av Oslos flotteste boliger kan gå billig etter rederhavari.

Den 660 kvadratmeter store luksusboligen i Greger Grams vei på Ullern er lagt ut med en prisantydning på 40 millioner kroner.

SELGE HUSET? Finn megler

Huset tilhører Aase Marie Schmedling Moltzau, som er gift med skipsreder Ragnar Moltzau jr. (70).

Etter to nederlag i retten, må Moltzau-familien nå selge boligen på Ullern.

Tvangssalget kommer etter en lang og bitter strid mellom to skipsredere.

Skipsreder Axel C. Eitzen (57) garanterte i 2007 for 10 millioner euro (80 millioner kroner) da Moltzau Tankrederi bestilte to passasjerferger fra Polen, ifølge Dagens Næringsliv.

Men mye gikk galt, og Moltzau Tankrederi greide ikke å innfri de økonomiske forpliktelsene underveis. Det endte med økonomisk totalhavari for rederiet og Moltzau-familien.

Eitzen har gjennom to rettsprosesser vunnet frem med krav om tvangssalg av Moltzau-familiens eiendommer og verdier.

Boligen i Greger Grams vei er en av de flotteste i Oslo. Den har en grunnflate på hele 800 kvadratmeter, og et primærareal på 658 kvadratmeter.

Huset er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg og er bygd på slutten av 1930 tallet. Eneboligen er senere bygget om og utvidet, senest i 1989/1990.

Tomta er på 3,4 mål, med praktutsikt til Oslofjorden. I hagen er det lysthus, jacuzzi og svømmebasseng.

- Dette er antageligvis en av eiendommene med best utsikt i hele Oslo, sier advokatfullmektig Marielle Hattrem hos advokatfirmaet Aaserød, som er medhjelper ved tvangssalget.

Tvangssalget er vedtatt av Oslo Byfogdembete. Salget forsøkes gjennomført så normalt som mulig, med budrunder og det hele, men prosessen skiller seg likevel noe fra et vanlig salg.

Høyeste bud er bindende i seks uker. I denne perioden skal det forelegges saksøker (kreditor) for godkjennelse. Endelig skal budet stadfestes av Oslo Byfogdembete.

Her kan det være mulig å gjøre et kupp. De siste årene har flere eksklusive eiendommer gått langt under takst på tvangssalg.

Moltzau Tankrederi drev bilfergene mellom Helsingør og Helsingborg. Det var bestillingen av to nye ferger for til sammen 140 millioner kroner i 2005 som førte Moltzau ut i uføret.

Axel Camillo Eitzen er fjerde generasjon skipsreder. Han har bygd opp en rekke shiipingselskaper i inn- og utland. På Oslo Børs kontrollerer han for tiden Eitzen Maritime Services og Eitzen Chemical.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken