(SIDE2): Den tidligere glamourmodellen Aylar Lie letter for første gang på sløret etter ryktene om høstens romanser med skiesset Petter Northug og «Skal vi danse»-vinner Atle Pettersen. Forholdene har aldri tidligere blitt bekreftet, men i et stort intervju med magasinet Det Nye snakker 28-åringen åpent om forholdene, skriver Her og Nå.

I intervjuet avslører Aylar at hun i desember oppdaget at hun var gravid, men at hun valgte abort.

Skammer seg ikke
- Da jeg så testen ble jeg først veldig glad. Glad for at jeg i det hele tatt kunne bli gravid. Men jo mer jeg tenkte på hvem jeg hadde blitt gravid med, og hvordan situasjonen var, desto mer gikk det opp for meg at det ikke var noen annen utvei enn abort, forteller hun til Det Nye.

Den tidligere glamourmodellen sier at hun ikke er stolt over at hun måtte velge bort barnet, men legger til at hun heller ikke skammer seg over valget hun tok.

- Jeg er imot abort som prevensjon. Men jeg er for at vi kvinner skal kunne ta en abort om vi mener det er nødvendig, uten å få kjeft og dermed skamme oss. Åpenhet rundt dette temaet er det som må til for å fjerne tabuet, sier Aylar til Det Nye.

Ifølge Her og Nå forteller ikke Aylar hvem som var barnefaren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjørte Northug til hotellet
I intervjuet med Det Nye beskriver 27-åringen romansen med Atle Pettersen som «en hyggelig liten flørt», og avslører hvordan hun traff Petter Northug etter seiersfesten da han hadde vunnet femmila i ski-VM i Oslo.

- Men for å si det pent, han var rimelig fin i formen, og etter å ha kjørt litt rundt i Oslos gater, bestemte jeg meg for å kjøre ham tilbake til hotellet. To dager senere møttes vi til en kopp te. Og siden har vi hatt det mye hyggelig, sier Aylar.

Ble singel
Aylar Lie var tidligere sammen med legen Ozan Ôzerk. De to gikk hver til sitt i fjor sommer, etter fire år som kjærester. Avstand skal være en av grunnene til bruddet. På den tiden jobbet Ozan som turnuslege, og Aylar hadde fullt opp med studier.

Hun valgte nemlig å begynne å studere medisin i Oslo, og en roligere tilværelse, etter flere år i rampelyset. Aylar har hatt et hektisk liv i offentligheten, og jobbet som blant annet glamourmodell, modell, vært innom TV-programmet «Big Brother», gitt ut singel, spilt i film og deltatt i «Skal vi danse».

I fjor trakk hun seg også enda mer tilbake, da hun også la ned bloggen sin på grunn av fokus på studier.

«Kjære bloggvenner, og dere som har fulgt meg. Jeg er for tiden mye opptatt med studier og andre ting jeg må holde fokuset på fremfor bloggingen. Hverdagen min består for det meste av lange studiedager, og noe trening på Elixia. Har ikke så veldig mye nytt eller spennende å dele med dere, og synes dermed det er best å ta en pause. Fullt mulig jeg kommer tilbake en gang, men foreløpig legger jeg ned.», skrev hun på bloggen i oktober i fjor.