(SIDE2): Bokhandelen Notabene nekter å selge boken «Aylar» etter at hun to ganger har avlyst boksigneringer på grunn av sykdom. De har returnert alle sine bøker til Sentraldistribusjonen, melder VG Nett.

- Det er lov å være syk, men når avlysningene skjer på en halvtimes varsel, så blir det feil. Å avlyse så kort tid i forveien oppfatter vi som useriøst, sier bokansvarlig i Notabanen, Ann Kristin Johansen, til avisen.

Det er første gangen bokhandlerkjeden har valgt å boikotte en bok på denne måten. Begrunnelsen er at Notabene synes det blir vanskelig med forventningene som lages i henhold til publikum når de annonserer boksigneringer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ingen kommentar
Johansen sier at de ikke klandrer forlaget for at avtalen rundt boken ikke har fungert. Aller Forlag AS, som står bak biografien, beklager boikotten, og daglig leder sier at sykdom er utenfor både Aylar og forlagets kontroll.

Aylar ønsker ikke å kommentere saken, melder VG.

- Mer bråk
Den mye omtalte biografien til Aylar Lie, «Aylar», ble sluppet i mai. I boken skriver hun blant annet om oppveksten, familietrøbbel, fortiden i USA, kjendislivet og tanker om fremtiden.

Les saken: - Ikke bli glamourmodell

Hadde det vært en annen enn Aylar, hadde denne bokutgivelsen skapt mye mer bråk, mener leder av forfatter- og oversetterforening.

Les saken:- Rystet over Aylar-slipp.

Bli med på Side2-QUIZ og vinn fete premier hver dag - Klikk her!