PALEET (Spillmagasinet): Aylar er god, men ikke like god som oss. I alle fall ikke i bilspill. Vi innrømmer nederlaget både i dansing og trening.

Vi er på kjøpesenteret Paleet i Oslo sentrum hvor Microsoft har rigget opp tre storskjermer med bevegelsessensoren Kinect. Den nye teknologien slippes ikke før 10. november i Norge, men allerede nå kan nysgjerrige personer prøve ut kontrollerfri spilling i Microsofts visningsrom.

Microsoft opplyser at rommet vil være åpen for publikum lørdag 6. november mellom 10.00 og 18.00.

Dansedronning

Onsdag kveld var spillene holdt av til dansedronningen Aylar. Som seg hør og bør fikk hun riste løs i dansespillet «Dance Central».

- Utrolig morsomt. Her lærer man mange forskjellige dansetrinn, sier Aylar, som går rett på den høyeste vanskelighetsgraden spillet tillater.

- Jeg er jo blitt proff nå, sier «Skal vi danse»-deltakeren spøkefullt.

Kinect gjør det mulig å kontrollere spill uten bruk av en tradisjonell spillkontroller. Ved å løfte hånden opp og ned, flipper Aylar gjennom låtutvalget, og går til slutt for en sikker vinner.

«Dance Central» er et spill man trenger litt tid for å komme i gang med, så etter noen moves til Lady Gagas «Poker Face» snurrer Aylar videre til treningsspillet «Your Shape: Fitness Evolved».

- Bra for rumpa

«Your Shape: Fitness Evolved» er et treningsspill hvor du blant annet kan følge en personlig trener, en idé Aylar umiddelbart liker.

- Jeg betaler altfor mye til min personlige trener, så å ha en hjemme hadde vært drømmen, sier hun til Spillmagasinet.

Etter noen innledende testrunder og innstillinger er den digitale treneren klar for en økt. Og Aylar er tydelig imponert.

- Dette er veldig gode øvelser for rumpe og lår. Jeg trener en del og vet litt om det. Dette spillet funker. Jeg har bare holdt på i ti minutter, men er allerede varm, sier hun.

Endelig litt action

Her i Spillmagasinet står dansespill og treningsspill ikke helt øverst på ønskelista. Bilspill derimot, er vi klare for. Så når Aylar utfordrer til duell i «Kinect Joyride», er vi ikke sene om å hoppe foran kamera.

Etter litt forvirring om hvem som egentlig styrte hva i menyen er vi i gang. Siden dette er et Kinect-spill kan vi bare late som om vi holder i et ratt og liksomstyre ut i luften. Maskinen tolker bevegelsene og selv om «Kinect Joyride» fremdeles ikke er ferdigstilt, hadde maskinen ingen problemer med å forstå hvor vil ville - når bare vi selv hadde fått øvd litt.

Som førstemann over målstreken hadde Spillmagasinets utsendte i alle fall ingen grunn til å klage.

Fakta om Kinect:

Kinect er basert på en kamerasensor som kobles til Xbox 360. Sensoren har et RGB-kamera i stand til å skjelne ansikter, og registrerer bevegelse i tre dimensjoner ved hjelp av en infrarød prosjektor og monokrom sensor. Systemet har også en mikrofon.

Ved hjelp av bevegelser og gjenstander som vises fremfor sensoren (og etter hvert muntlige kommandoer) skal det være mulig å kontrollere for eksempel spill. Hensikten med Kinect er å gjøre digital underholdning mer tilgjengelig for folk flest.