Betsson har annonsert at medisinstudenten og den tidligere glamourmodellen Aylar Lie skal spille poker for Team Betsson på fulltid fra høsten.

Det var først og fremst Aylars innsats under NM, som sikret henne plassen, forteller pokeransvarlig Paul Myklebust i Betsson Norge.

- Det var bare tilfeldigheter som gjorde at vi inviterte henne til NM. Der gjorde hun det så bra, og ville lære mer, at vi fant ut at hun skulle få være med videre, sier han til Side3.

- Så er hun jo selvfølgelig et kjent ansikt, og det skader jo ikke at hun er en attraktiv kvinne, fortsetter han.

- Aylar ble nest beste kvinne i NM og slo nesten 800 pokerspillere. Vi er stolte av å ha et slikt talent på teamet, og tror hun kommer til å gjøre det bra i Vegas , sier sjef i Betsson Norge, Hans Martin Nakkim.

Aylar vil spille poker ved siden av studiene det første halvåret, og vil deretter spillet poker på fulltid for Team Betsson fra november 2011 og frem til sommeren 2012.

- Frem til i høst vil jeg ha pokerspillingen som en deltidsjobb ved siden av studiene. Deretter vil jeg spille poker for dem på fulltid frem til jeg trolig starter på embetsstudiet i medisin fra høsten 2012, sier Aylar Lie.

Flere millioner i potten

Aylar skal minst spille tre turneringer det kommende året. Først VM i Las Vegas, deretter NM og så neste års VM igjen. Mellom der kan det komme mindre turneringer.

Innkjøpet i VM er på 10.000 dollar - rundt 58.000 kroner, mens førstepremien i fjor lå på rundt 55 millioner kroner. Gevinsten i år er avhengig av hvor mange som er med i turneringen.

- Men hva tjener en pokerspiller av Aylars kaliber som fulltidsspiller for Betsson?

- For god innsats, får hun god lønn, sier Myklebust spøkefullt og henviser til topplasseringer i turneringene.

- Ellers har vi kontrakt på innkjøp i turneringene på rundt 22.000 dollar samt reiseutgiver og honorar.

- Kilder Side3 har snakket med sier honoraret ligger på rundt 500.000 kroner. Stemmer det?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Myklebust.

Petter utforder Aylar

Som Side3 har skrevet om tidligere, var ikke pokerkollega Petter Northug spesielt begeistret for å bli slått av Aylar i NM i Riga.

- At hun kom lenger enn meg i NM, irriterer meg nok litt, ja. Det skal rettes opp i VM. Alt kan skje i poker, men jeg får satse på at min VM-erfaring kan få meg dypere i turneringen enn henne, det hadde vært kjipt om hun slo meg igjen.

Det er utfordring Aylar tar på strak arm.

- Etter at jeg slo Petter i poker-NM har han vært svært revansjesugen, og har nå utfordret meg til omkamp i poker-VM i Las Vegas neste måned. Jeg tar gjerne imot den utfordringen, sier Aylar Lie.

Mer enn ære på spill

Myklebust forteller at Aylar og Petter ikke bare spiller om heder og ære.

- Northug har utfordert Aylar til et såkalt «last longer bet», men detaljene i selve utfordringene er ikke avklart ennå. Det er planer om å få til noe moro rundt dette. Northug er jo relativt kreavtiv, så det kan bli bra, sier Myklebust til Side3.

Han heier naturligvis på Team Betsson, men ser likevel på Aylar som utfordreren av de to.

- Petter har spilt poker en del lenger enn Aylar, og har vist stor kapasitet. Og selv om hun slo ham i NM tror jeg hun fremdeles er utfordreren. Men hun har et veldig konkurranseinnstinkt, sier han.

Verdensmesterskapet i poker avholdes i Las Vegas om knappe fire uker. En rekke norske og internasjonale kjendiser deltar i turneringen der førstepremien er nærmere 50 millioner kroner.

Dersom man henger med blant de siste 10 prosentene av spillerne, sitter man såkalt «i pengene». Dermed er man minst sikret å få tilbake innkjøpssummen på 10.000 dollar.

Flere saker om poker: