(SIDE2): Hadde det ikke vært for Basshunter og hans absurd populære muskkvideoer, hadde vi ikke sett mye til Aylar. Mesteparten av tiden går med på Bjørknes privatskole i Oslo, hvor modellen raser gjennom fag mesteparten av dagen.

Når vi forstyrrer henne på lesesalen blir hun flau, pakker ned fysikk- og kjemibøkene sine og tar oss med opp til kantinen hvor mange av de andre jentene ser mer pyntet ut enn den subbende 25-åringen vi dilter etter, skriver 730.no.

Hun rocker full flecedress, Luxe Collective-tøffelsko, håret satt opp i en stor bustete klump og ikke noe sminke.

Du ser ganske proff ut her. Iallefall komfortabel... For å si det pent. Det er ikke slik vi er vant til å se deg.

- Jeg er ikke på skolen for å se bra ut. Haha. Her handler det om helt andre ting, ler Aylar.

Hva slags forhold hadde du til skole og studier før du tok opp fag?

- Jeg var en ganske flittig student på barneskolen, men da jeg ble tenåring begynte problemene å hope seg opp i privatlivet, noe som førte til at jeg ikke presterte noe særlig på ungdomskolen. Jeg fikk gode karakterer til å begynne med, men det endte opp med at jeg ikke fikk grunnlag for karakter i flere fag på grunn av det store fraværet. Ganske trist.

Les saken: Slik slår Aylars boble sprekker

Hva gruet du deg mest til da du skulle tilbake på skolen?

- Det virket faktisk skremmende å gå tilbake til å leve et nøkternt og normalt liv. Jeg var heller ikke vant til å være ute blant folk på denne måten, og gruet meg til å bli en del av et nytt «fremmed» miljø. Det hjalp ikke at jeg lenge har slitt med sosial angst, men nå klarer jeg å være på skolen uten å tenke over at mange vet hvem jeg er. Det føles bra.

Det er lett å se at folk her i kantinen later som de ikke titter på deg. Møter du fordommer på skolen?

- De fleste har nok dannet seg et bilde av hvem jeg er og hva jeg står for gjennom mediene, og det inntrykket har for en del vært negativt. Når det er sagt, så tror jeg at de som har blitt kjent med meg raskt skjønner at jeg er en annen person enn det de kanskje forventet. Da som oftest på en positiv måte.

Vi har fått med oss at du gjør det ganske bra. Hva er din beste egenskap når det kommer til å være student?

- Det hjelper at jeg har et brennende ønske om å studere. Jeg føler det er en måte å ta igjen tapt tid på og komme meg videre i livet. Motivasjonen for å gjøre det bra på skolen gjør det lettere å fokusere. (Hun fikler med en fancy penn.) Denne pennen er forresten et utrolig godt hjelpemiddel. En smart penn.

En smart penn? Høres litt ut som juks.

- Nei, den heter Smartpen. Jeg bruker den til å ta opp forelesningene mine, skanner alle notatene mens jeg skriver med pennen, overfører og arkiverer notatene automatisk inn på PC-en.

Se også: - Jeg er vakker og ganske smart!

Men til tross for denne genistreken er det vel ikke alltid et kakestykke å studere?

- Hva mener du?

Hva er din største utfordring?

- Min største utfordring er tiden! Jeg føler konstant at jeg har for liten tid, og har alltid dårlig samvittighet for at jeg ikke har lest nok. Bjørknes er en fantastisk skole, men når man melder seg opp som privatist på intensivkurs, er det mye ansvar. Du må jobbe målrettet og hardt for å lykkes. For min del har det vært beinhardt, ettersom jeg begynte på minussiden med tanke på at jeg ikke hadde studert siden ungdomskolen. De fleste andre jeg studerer med er jo der for å ta opp fag eller for å forbedre karakterene sine, så jeg må jobbe hardt for å holde følge.

Hva er dine beste studietips?

- Jeg har ikke noe fasitsvar, men det som har hjulpet meg mye er som sagt smartpennen. Hvis studielånet ikke strekker til, ønsk deg den til jul. Andre «regler» som fungerer for meg. (Tenker seg om, og skriver på et papir):

* Legg mobilen helt vekk.

* Slå av TV-en, ikke bare lyden.

* Sitt oppreist ved en pult når du leser, ikke ligg på sofaen.

* Bruk lesesalen.

* Ta to små pauser hver time.

* Sett av noen timer hver dag til å lese etter forelesningene.

* Kom forberedt til timene, da får du mye større utbytte.

* Still spørsmål, blås i om det høres dumt ut. De andre lurer sikkert på akkurat det samme som deg.

* Spis fiberrik mat som holder blodsukkeret ditt jevnt.

* Ikke gi opp, ha troen på deg selv.

Du, den siste der har vi hørt før.

- Haha, ja, det er en klisjé, men mange klisjeer er sanne.

Hva med et passende slagord?

- Jeg er ikke så god på slagord, gitt. Men hva med denne? «The best way to predict the future, is to invent it.»

Takk. You go girl.

Se også: Aylars svenske eventyr nærmer seg slutten

Fun fact: I neste måned er hun akutell i filmen «Yohan - Barnevandreren», sammen med Alexander Rybak, Morten Abel og Alejandro Fuentes og - naturligvis - mange andre.

Annonse: Bli smartere med Hjerneklubben!