(SIDE2:) I forrige uke ga Aller forslag ut biografien «Aylar» mot Aylar Lies vilje. Aylar Lie skal ha trukket seg fra samarbeidet da biografien ikke ble slik hun hadde tenkt seg.

Ville stanse boken
Hennes advokat John Christian Elden sa at den tidligere modellen verken svarte for bokens innhold eller ønsket den utgitt.

LES MER: - Ikke bli glamourmodell

Generalsekretær for Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Trond Andreassen, reagerer skarpt på at Aller forlag likevel har valgt å gi ut boken.

- Hinsides enhver moral
- Hinsides enhver moral og folkeskikk, mener han overfor VG. Andreassen mener også at forlagets beslutning om å gi ut boken ville fått mye mer oppmerksomhet og skapt langt større debatt om det hadde handlet om en annen person enn Aylar. Samtidig mener han at utgivelsen aldri ville ha funnet sted på det han kaller et seriøst forlag.

- Aylar og Aller sees på mer som noe i periferien, som noe halvsnuskete, sier han. Han mener likevel ikke at det svekker alvorlighetsgraden i det forlaget har gjort.

Einar Røhnebæk, redaktør i Aller forlag, sier til VG at Aylar har godkjent og signer for hver side i boken. Selv om boken er en autorisert biografi i utgangspunktet, mente derfor forlaget at Aylars grunner for å få boken stanset, ikke var gode nok. Han sier at ethvert forlag som satt på den informasjonen og avtalene som Aller gjør med Aylar, ville gitt ut boken.