Gå til sidens hovedinnhold

- Ba aldri Forsvaret om bombehund

Politiet ba Forsvaret om bistand til å uskadeliggjøre en bombelignende gjenstand, men ba aldri spesielt om en bombehund.

Stabssjef Magnar Skaret i Sør-Trøndelag politidistrikt skriver i en pressemelding at Politiet ba Forsvaret om bistand til å uskadeliggjøre en bombelignende gjenstand på St. Olavs hospital i Trondheim.

- Vi har bedt om bombeeksperter, men ikke om hunder. Vi spesifiserer ikke, men ber om en kompetanse, sier Skaret til TV 2 Nettavisen.

Robot fra Bergen
Skaret skriver i pressemeldingen at Forsvaret meldte tilbake at de kunne stille med en robot som måtte fraktes med fly fra Bergen og som ville være i Trondheim ved 17.30-tiden.

Dermed bestemte Sør-Trøndelag politidistrikt seg for å anmode om bistand fra Oslo politidistrikt. Oslo bekreftet at de vil bistå med to bombeeksperter med hund og nødvendig teknisk utstyr, fordi en bombehund alene kan ikke avgjøre om det er en bombe.

- Hunden er bare et hjelpemiddel, sier Skaret.

Mannskaper og hunder ble sendt fra Oslo til Trondheim med politihelikopter og ankom Trondheim ved 13-tiden søndag.

Bedre beredskapsordning
Skaret skriver at denne saken viser at det kan være behov for en bedre beredskapsordning mellom politiet og Forsvaret.

- Jeg er kjent med at Politidirektoratet har tatt initiativ til å etablere en arbeidsgruppe sammen med Forsvaret for å se nærmere på samarbeid, rutiner og beredskap knyttet til bombetrusler, skriver han.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken