I slutten av september 2013 så konseptet «Babe Adventure» dagens lys.

- Tror aldri jeg har gjort noe som har dratt så mye oppmerksomhet så raskt. Selv uten noen større promotering har over 100.000 vært innom nettsiden i løpet av én uke, fortalte Rolf-Ørjan Høgset til Side3 ved lanseringen.

Han er en av Norges mest kjente modellfotografer og nå også regissør og opphavsmann bak konseptet «Babe Adventure». Konseptet materialiserer seg i nettsiden babeadventure.com, en bilde- og videonettside hvor seerne kan følge de fire jentene Annette Soknes, Thea Nicoline Follestad, Sophie Elise Isachsen og Klaudia Burman.

LES OGSÅ: Er hun Norges nye sexsymbol?

5699

Siden september har nærmere en halv million vært innom nettsiden, og nå er det tid for norgesturné, forteller Rolf-Ørjan til Side3.

- Bakgrunnen for at vi skal på tur er at vi skal lage «hjemme hos»-reportasjer med alle jentene. Samtidig er det en mulighet for de som bor langs reiseruta vår til å møte jentene, og vi tenkte også å åpne for at jenter fra «fansen» kan få en shoot sammen med jentene, forteller fotografen.

Som vanlig blir turen til underveis.

- Vi tar ting litt på sparket. Her er det ingen regi eller planlagte hendelser - det som skjer, det skjer, ut fra vær, føre og andre forhold. Det vi vet, er at det blir hyttekos med bading i stamp i Namsos, bytur i Trondheim og fotoshoot på Gjøvik.

Foreløpig turnéliste er Gjøvik torsdag, Trondheim fredag, Namsos lørdag og Overhalla søndag.

Bli med på fotoshoot

- Hvordan kan man få bli med på shoot med jentene?

- De som ønsker å møte jentene eller være med på shoot kan ta kontakt på Facebook, forteller Rolf-Ørjan.

Annette Soknes er kanskje den mest kjente av modellene i troppen og har prydet magasineforsider og nettsider for menn i en årrekke. Hun forteller at «Babe Adventure» er et eventyr med både opp- og nedturer.

- Det har vært en berg- og dalbane, der vi alle kan bli litt usikre til tider, men samtidig er dette noe helt nytt å utrolig spennende. Men, det er jo slik eventyr skal være, alt skal ikke gå etter planen hele tiden, det slik gode historier oppstår, sier Annette til Side3.

- Hvilke tilbakemeldinger har dere fått fra folk som har møtt dere?

- Jeg er overasket over at det meste er positivt, det eneste negative jeg har fått er at man må betale, det er vel ikke alle som skjønner at man har utgifter man må dekke. Men jeg har fått høre mye om at vi er ganske morsomme og jordnære jenter, men ting på hjertet. Man blir jo kjent med oss på godt og vondt, og det er jo mye som folk kan være uenig i også, forteller hun.

Også Klaudia Burman får hyggelige kommentarer.

- Jeg får mest meldinger fra gutter og menn. Og ikke dirty sms-er, men positive brev, sier Klaudia til Side3.

- Nordmenn må rette seg opp i ryggen

- Er nordmenn klare for en tropp som dere?

- Jeg er ikke sikker. Norge er et lite land og folk er veldig trangsynte når det gjelder nakenhet og denne typen glamourverden. De dømmer oss uten å gi oss en sjanse og ta en nærmere titt. Men ingen grunn til bekymring, vi er for sterke til å gi opp på grunn av de menneskene som fortsatt tror vi lever i middelalderen, sier Klaudia.

- Helt ærlig så må de nok rette seg mer opp i ryggen. Ettersom nordmenn er ganske kjedelige av seg, kan det fort bli tabu om vi gjør noe som folk ikke er helt vant til, som skiller seg ut. Men nordmenn har bare godt av en sterk tropp som oss, forteller Annette.

- Så dere har fått litt negativ oppmerksomhet også?

- Det har mest vært det med betalingen, men jeg har også lest litt kommentarer på Sophies blogg der at de fleste er uenig i dette med nakenhet. Men det er ikke overraskende, alle vil aldri bli enig i det. Og det er greit for min del i hvert fall. Nakenhet er liksom noe man skal skamme seg over, men jeg synes vi klarer å kombinere deg på en søt og classy måte, sier Annette.

- Hva kan vi vente oss fra denne norgesturneen?

- Dere kan forvente et helt annet inntrykk av oss jentene. De fleste av oss bor hjemme fremdeles og er ganske vanlige jenter. Og dere får vel kanskje høre noen historier som vil gjøre inntrykk. Og dere vil bli kjent med oss på en helt annen måte enn når vi er på reise, vi skal vise hvem vi er og ikke bare at vi nakenbader på stranda, forteller Annette.