Gå til sidens hovedinnhold

Vakkert eller skummelt?

Thalasso-babyen går verden rundt.

HTML EMBED

(SIDE2:) Sonia Rochels video av hvordan hun bader et nesten nyfødt barn går verden rundt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Rochel, som er en 51 år gammel barnesykepleier, har utviklet metoden for å vise at riktig berøring er viktig for et lite barn opp mot to måneders alder.

Advarer
- Jeg har sett gjennom mine 24 års erfaring at det å bade en baby kanskje ikke er så viktig for fagpersonell, men det er viktig for foreldrene og babyen, skriver hun på sin nettside.

Hun advarer dog foreldre om at dette er en profesjonell metode, og at man ikke skal sette igang med denne type bad og babymassasje før man faktisk vet hvordan det gjøres.

Rochels teori er at det å bade er det babyen kjenner best til etter ni måneder i fostervannet. Det er et miljø de kjenner aller best. Hun anbefaler derfor at man tar seg tid til å bade babyen og at dette ikke bare skjer som et ledd i påkledningen.

Rochel er sykepleier ved Clinique La Muette i Paris. Klinikken er en del av en privat sykehuskjede, og ble kjent utenfor de franske grenser da de tok imot Carla Bruni Sarkozys barn. Klinikken spesialiserer seg spesielt på gynekologi, fødsler og ortopedi.

På sin egen nettside har Rochel skrevet ned flere regler for baby-badet.

Sett av fire millioner
For eksempel skal du aldri bade en sulten baby. Baderommet bør være minst 23 grader varmt. Vannet bør være 38 grader.

- Husk at du må holde babyen varm, sier hun.

LES MER HER På hennes egen hjemmeside

Videoen av Rochel som bader en liten baby er sett over fire millioner ganger på YouTube til nå og spres stadig. Mange kaller den verdens vakreste video, mens andre føler engstelse når de ser hvordan babyen bades. Mange mener at nyfødte babyer ikke skal gjennom en slik behandling da huden er så sart og de trenger det naturlige fettet som finnes i den.

Rochel sier til sitt forsvar at dette ikke skal være en daglig rutine. Man skal heller ikke bruke babysåpe eller kluter, men bare bruke hendene og kun om det virker som om barnet liker det du gjør. Og du bør altså ikke holde babyen under vann om du ikke vet hva du gjør.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken