(Telemarksavisa)

32-åringen fra Høydalsmo er historisk og den siste telemarkingen med olympiske medaljer. Han ble også den første, og foreløpig siste, fra Telemark med gull i et vinter-OL.

Men det begynner å bli en stund siden laggullet og den individuelle bronsen under Sotsji-OL i 2014. Det har blitt noen nye oppturer, men sesongen som var ble en stor nedtur. Så stor at han vurderte å legge opp og finne seg en vanlig jobb.

Blir en overraskelse

– Jeg var litt usikker i vår. Det gikk både på landslagsuttaket og motivasjon. Jeg var rett og slett veldig lei, innrømmer han i lunsjen etter nok en treningsøkt hjemme i Trondheim.

Der har han slått seg til ro med samboer Anne og sønnen Odin på tre år. Snart blir de fire.

– Vi får et nytt barn i september. Det gleder vi oss veldig til, men om det blir gutt eller jente skal være en overraskelse den dagen, forteller en stolt pappa.

Motivasjonen til å satse videre som kombinertløper er også tilbake. Nå bruker han oppturen fra Granåsen, 2. plassen i vinter, som beviset på at han fortsatt kan.

– Den 2. plassen var kjempebra, ellers var jeg langt unna den sesongen. Nå er det fullt kjør og jeg er i gang med en bra treningsperiode og jeg er ikke minst motivert igjen. Jeg var lei og både hode og kropp måtte ha litt tid, forteller 32-åringen.

Kan ikke love VM

Magnus Krog skulle gjerne sagt at han satser i to år til - minst. I 2021 er det et nytt verdensmesterskap i Oberstdorf i Tyskland. I 2022 er det vinter-OL i Beijing.

– Det normale hadde vært å satse to år til mot et nytt VM, men jeg har ikke bare meg selv å tenke på. Jeg vet det blir forskjell på ett og to barn og samboeren min fikk mye første gangen. Jeg håper det skal gå greit, men jeg må ta et år om gangen. Jeg utelukker ikke flere år, men vi får se, sier telemarkingen.

Krog er altså i gang med å trene seg opp til en ny sesongen.

– Jeg trengte en pause, men jeg liker tanken på å utvikle meg og prøve nye ting både med tanke på langrennstrening og i hoppbakken, men jeg har også blitt såpass voksen at det blir mindre sprell. Jeg vet egentlig hva som skal fungere for meg, sier Magnus Krog.

Gir ikke opp

Han slo gjennom i 2011 da han vant verdenscupåpningen i finske Kuusamo. I tillegg til OL-festen i 2014 har han blant annet fått med seg tre VM-sølv for lag i 2013 og 2017 og totalt tre individuelle verdenscupseire.

– Jeg vet hva jeg er god for når jeg får det til, samtidig er det ikke lenger et så stort nederlag å tenke tanken på å gi seg en dag. Jeg synes det er spennende å tenke på en jobb etter idrettskarrieren, og jeg ser for meg å jobbe med utvikling, det å utvikle ting til noe bedre, forteller Krog som har tatt et innovasjonsstudium.

I juli blir det en ferietur hjem til Høydalsmo, familie, venner og Vest-Telemark-naturen. Men om det blir flytting til Telemark etter karrieren, er foreløpig tvilsomt.

– Det er usikkert. Hver gang vi har vært i Høydalsmo er vi enige om at det er utrolig fint der, men det er ikke så lett å flytte på en trønderdame. Men jeg har ikke gitt opp, avslutter Magnus Krog.