Gå til sidens hovedinnhold

Ville ikke ha babyshower - gir penger til dødssyke barn istedet

Silje Færseth (29) blir snart mor, men gjorde en original vri på babyfesten.

(Drammens Tidende) Hun ante at en såkalt «Babyshower» var under oppseiling. Den amerikanske skikken der venninner overrasker den vordende mor med gaver av alle slag bare noen få uker før nedkomsten.

- Det er veldig hyggelig med venner som bryr seg, men jeg trenger ikke denne oppmerksomheten, forteller 29-åringen fra Porsgrunn.

Hun og samboeren Anders Nygård fra Drammen har bosatt seg på Pukerud, og venter sitt første barn i februar.

Tok en vri

I stedet for at vennene skulle overraske med kalas tok hun aktivt initiativ selv.

- Jeg hater dette amerikanske opplegget. Jeg blir kvalm av det, sier hun bestemt.

- Jeg inviterte derfor 50–60 venner og kjente, opprettet en konto og ga beskjed om at de kunne sette inn litt penger på denne kontoen i stedet for å gi meg masse gaver, sier hun.

Pengene hun får inn går uavkortet til prosjektet Stiftelsen Sykehusbarn. Deres mål er blant annet å bidra positivt i tilværelsen til alvorlig syke barn som ligger på sykehus, ofte barn med en dødelig diagnose.

- Vi har jo alt vi trenger av alle slag. Det et barn trenger mest av alt er kjærlighet, og det kan ikke kjøpes med penger eller flotte gaver, forklarer hun.

LES OGSÅ: Trener opp styrken igjen med babyen ved sin side.

Rørt initiativtaker

Det var Trond Espen Hansen og Magne Helander som i 2010 opprettet stiftelsen Silje vil gi penger til.

Helander var til stede på Siljes kalas på Pukerud lørdag kveld. Han er blitt rikskjendis etter at stiftelsen ble opprettet, og hans datter Ylva (7) døde av hjernesvulst i november i fjor.

-Jeg opplevde at verden er grusom også for barn, selv i rike velfungerende Norge. Jeg har lært at livet kan være kort, og at det er viktig å ta vare på hvert eneste sekund, sier Helander til Drammens Tidende.

Ikke overtroisk

Han setter umåtelig pris på Siljes initiativ.

– Hun er den første som bruker «Babyshower» på denne måten i Norge. Jeg håper og tror hun blir et forbilde, sier han.

Før, og kanskje nå også, ble det gjerne sagt at det bringer ulykke å gjøre for mye før et barn er født. Av og til går det jo galt. Det tar den vordende mor med knusende ro.

– Alt kan skje. Skulle vi få et annerledes barn så får vi ta det som det kommer. Vi kan ikke bekymre oss for slike ting. Da er det meningen at vi skal ta vare på et slikt barn fordi Anders og jeg har masse omsorg og kjærlighet å gi, sier hun i spenning på om det er en gutt eller jente som kommer.

Og hvis du lurer på hvordan Siljes innsamling gikk, så gikk det bra. 15–20 personer kom på kalaset, i tillegg var det mange andre som også satte inn penger på kontoen.

– Det viktigste er tanken, ikke hvor mye penger som kommer inn, sier Silje.

LES MER FRA DT HER

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken