(SIDE2): Verdens Helseorganisasjon (WHO) skal ifølge britiske medier sette bacon og annet behandlet, rødt kjøtt på listen over kreftfremkallende næringsmidler.

Rødt kjøtt blir også trolig satt på listen over mat som «trolig er kreftfremkallende hos mennesker». Det betyr at bearbeidet rødt kjøtt puttes i samme kategori som sigaretter, alkohol og asbest.

Det skriver Independent. WHOs reviderte liste legges ifølge kilder Daily Mail har pratet med, frem på mandag.

- Mennesker som spiser mye rødt kjøtt har langt større risiko for å utvikle tarmkreft, som de som spiser små mengder rødt kjøtt, sier NHS Choices, som er drevet av britiske myndigheter.

De sier derimot også at både biff, lam og gris kan være del av et sunt kosthold, og at rødt kjøtt er en god kilde til protein, vitaminer og mineraler, som jern og sink.

LES også: Matvarene du bør ha i kostholdet ditt

Kjøttindustrien ser med bekymring på at en slik advarsel kan bli en realitet fra WHOs side. Talspersoner har uttalt at en omlegging vil koste produsentene millioner, sant at det vil ta årevis og store summer å endre måten maten fremstilles.

Advarsler mot å spise mye rødt kjøtt er ikke nye, det er lagt frem en rekke studier som tyder på en sammenheng mellom rødt kjøtt og forskjellige kreftformer.

Vil du vite mer om hvordan rødt kjøtt øker risikoen for kreft, kan du lese mer på Kreftforeningens sider her.