Mandag skrev Nettavisen om ekteparet som kjøpte et pill råttent hus, men som ble truet med bank av selgeren da de ville ha erstatning.

Tirsdag fikk også Nettavisens lesere hjelp til deres boligproblemer av advokatene i Help forsikring.

NETTMØTE: Nederst i artikkelen kan du lese hva advokatene i Help forsikring svarte på Nettavisens leseres boligspørsmål.

Solgte hus med lekk tak
Kjell solgte huset sitt og fikk telefon fra kjøper 1,5 år senere om at det hadde oppstått en lekkasje i taket på kjøkkenet. I egenerklæringen hadde hatt opplyst om at det tidligere hadde vært en lekkasje som var reparert av fagfolk. Nå lurer han på om han kan holdes ansvarlig for lekkasjen?

- Hvis den gamle lekkasjen er reparert av fagfolk må kjøper kunne forvente at taket er tett. Når det nå viser seg at så ikke er tilfelle, er det klart at kjøper kan ha et krav mot deg, svarer advokat Arne Johan Almeland.

Les hele spørsmålet og svaret nederst i artikkelen.

Det lekker fra pipa vår
Vi har oppdaget at det lekker nedover pipa i den nybygde leiligheten vår. Hva skal vi gjøre, lurer Bjørn.

- Dere må raskest mulig skrive brev til selger der dere beskriver lekkasjen og forteller at dette er en mangel som selger må være ansvarlig for. Dere bør be om prisavslag eller erstatning. Dere bør dessuten reklamere direkte til utbygger/entreprenør siden de står ansvarlig for feil i inntil fem år etter at første kjøper overtok leiligheten, svarer Thomas Bergan i Help forsikring.

Les hele spørsmålet og svaret nederst i artikkelen.

Totalrenovert eller nyoppusset baderom?
Flere av spørsmålene som har kommet inn handler om baderom, et rom som kanskje er det aller viktigste å sjekke grundig når du kjøper bolig.

- Mange blir beroliget når de ser i salgsdokumentene at badet er nyoppusset. Men dette betyr ikke nødvendigvis at det er lagt ny membran og nytt sluk. Kanskje er det bare lagt nye fliser oppå gamle flater. Dette kan bli dyrt dersom det viser seg at det gamle badegulvet ikke er tett, sier advokatfullmektig i Help forsikring Dag Are Børresen til Nettavisen.

Les flere artikler fra Nettavisen.no/Bolig:

- Renteheving vil forsterke nedturen

- Høsten blir tøff i boligmarkedet

Kjøpte råttent hus - ble truet med bank

Still spørsmål på visning
Han mener du derfor aktivt må stille spørsmål på visning om hva oppussingen innebærer. Hvis selgeren sier at badet er totalrenovert og at «alt» ble gjort i forbindelse med oppussingen, kan du i utgangspunktet slå deg til ro med det.

- Men det kan være god grunn til å ta forbehold i budet om at oppussingen innebar nytt gulv og sluk. Det kan bli dyrt å overta en bolig der det viktigste rommet i huset er pusset opp av hobbyrørleggere, avslutter Børresen.

Les også: Nye bad er fuktfeller viser undersøkelse

Under kan du lese hva advokatene i Help forsikring svarte på Nettavisens leseres boligspørsmål.

Disclaimer:

Det tas forbehold om at omstendigheter knyttet til enkeltsaker kan legge føringer på det enkelte saksforhold som advokaten ikke kjenner til. Rådene fra Nettavisens ekspertpanel er gitt på generelt grunnlag, og/eller basert på de opplysninger som fremkommer av lesernes spørsmål. Advokatene kan ikke holdes ansvarlig for de rådene som gis.