Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hva Angelina har gjort nå

Angelina Jolie vakte oppsikt da hun ankom søndagens BAFTA-utdeling sammen med forloveden.

(SIDE2:) BAFTA-prisene deles ut i London søndag kveld og det med et kjendistungt show. Etter at den britiske utdelingen la seg nær opptil, men et stykke før årets Oscar-utdeling (2. mars), har prisen bare vokst i omfang og oppmerksomhet de siste 10 årene.

Forløper til Oscar

Ikke minst trekker den britiske utdelingen til seg en rekke stjerner som også er å finne på den røde løperen i Los Angeles om to uker.

Og vinnerne fra BAFTA er en god pekepinn på hva som venter i Kodak Theatre om to ukers tid.

SE OPRAHS VIDEO:- De sydde meg inn i kjolen

Kom i bukser

Angelina Jolie vakte oppsikt i sitt ledige, men elegante smokingantrekk. Det er ikke veldig vanlig at en kvinne kommer i bukser til en slik galla, men her valgte Angelina nok en gang å skille seg ut.

Hun var søndagskvelden følget til forloveden Brad Pitt, det er han som er nominert som en av produsentene bak Steve McQueens film "12 Years A Slave".

Hun var imidlertid ikke den eneste som vakte oppsikt. Også Michelle Rodriguez fikk blitzlampene til å gløde, ikke minst takket være sin generøse utringning.

Blant de mer ærverdige skuespillere i den kvinnelige klassen som er tilstede under utdelingen finner vi Dame Judi Dench og Dame Helen Mirren, selv om ingen av de bruker sin hederstittel til vanlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Årets utdeling domineres av filmene Graviity, American Hustle og 12 Years A Slave.

Gravity, et kammerdrama fra en romstasjon med George Clooney og Sandra Bullock ble kåret til årets beste britiske film.

Vi ga filmen terningkast 6:Vektløs magi

Barkhad Abdi, den somalisk-amerikanske skuespilleren som spiller pirat mot Tom Hanks' Captain Phillips var nok kveldens lykkeligste mann da han uventet slo Michael Fassbender i kampen om beste mannlige birolle.

Fassbender var regnet som den "naturlige vinner" for sin rolle som slaveeier i 12 Years A Slave.

Vår anmeldelse:Blir med deg lenge etter at filmen er over

- Slag etter slag ble påført den nakne kroppen min

Norsk innslag

Den delvis norskproduserte dokumentaren Act of Klilling fikk prisen for beste dokumentar. Filmen var ikke det eneste norske innslaget under utdelingen. Også John Carew var tilstede med sin venninne Hofit Golan.

Jennifer Lawrence vant beste kvinnelige birolle for American Hustle. Hun var, i likhet med George Clooney og Sandra Bullock, ikke tilstede for å motta prisen.

Beste animasjonsfilm ble Frost, en film med klar norsk profil.

Sjekk livefeeden under bildene fra årets BAFTA, se vinnerne og reaksjonene.

Kommentarer til denne saken