(SIDE2): Under årets British Academy Film Awards var det Ben Affleck og filmen Argo som regjerte under utdelingene, mens på den røde løperen var det sorte kjoler som dominerte rekkene.

Holdt det enkelt
De fleste av stjernene som hadde tatt turen har allerede vært på SAG-awards, Golden Globes og Emmy-utdelingen denne sesongen, så det kan godt være at inspirasjonen ikke var helt på topp, og med tanke på det sure regnværet som falt over stjernene i London, så er det kanskje ikke så rart at mange valgte det enkleste og mest klassiske, nemlig sort.

Anne Hathaway ledet troppen av stilige sorte kjoler i sin naglebesatte variant fra Burberry. Kjolen er ganske mye enklere enn det hun ellers har blitt sett i den siste tiden, og vi synes at denne kjolen kler henne minst like godt som de mer utsvevende kreajonene.

«Trouble With The Curve»-stjernen Amy Adams sorte kjole var imidlertid langt i fra like enkel, minimalisme var åpenbart ikke stilen hun gikk for med sin gotiske blondekjole med dyp utringning og delikate broderier.

Av andre sortkledde damer må også Sarah Jessia Parker og Alicia Vikander nevnes.

Parker byttet ut ballkjolen med en jumpsuit, mens svenske Alicia Vikander valgte en minimalistisk sort kjole fra Dior, som hun paret med enkel styling og spisse pumps.

Av de som valgte sort med en tvist var Gemma Arterton, Lily James, Alice Eve og Elizabeth Olsen. Av de fire utnevnes Arterton og Alice Eve blant de verst kledde. Ikke bare var kjolen til Eve ikke særlig heldig, men hva er greia med sveisen?

Skilte seg ut i farger
De mange monokrome tonene førte til at de som valgte andre toner skilte seg ut fra resten denne kvelden.

Marion Cotillard gikk for en knallgul kjole fra Dior, med en spesiell detalj - et transparent panel rundt lårene. Den rødhårede skjønnheten Jessica Chastain valgte en koboltblå silkekjole - som stod perfekt til stjernens hårfarge og hudtone, og Jennifer Lawrence kom i en gammelrosa kjole fra Dior med flerfargede paljetter.

Lawrence (22) ankom prisutdelingen med en sort kåpe over kjolen, men uheldigvis klarte hun ikke å unngå at den eksklusive kjolen ble flekket av regn. Stjernen stylet kjolen med tilbakekjemmet hår, sotede øyne, og hengeøredobber i sølv.

Her er vinnerne av British Academy Film Awards:
Beste film: Argo
Beste britiske film: Skyfall
Beste regissør: Ben Affleck, Argo
Beste skuespiller: Daniel Day-Lewis, Lincoln
Beste skuespillerinne: Emmanuella Riva, Amour
Beste mannlige birolle: Christoph Waltz, Django Unchained
Beste kvinnelige birolle: Anna Hathaway, Les Miserables
Beste nykommer: Juno Temple
Beste musikk: Thomas Newman, Skyfall
Beste klipp: Argo
Beste visuelle effekter: Life of Pi
Beste kortfilm: Swimmer
Beste dokumentar: Searching for Sugar Man
Få full oversikt over alle de nominerte og vinnerne her.

Se alle BAFTA-antrekkene her:

5442