(SIDE2): I går spiste Jørn Hoel kanskje sitt siste måltid på den populære restauranten Bagatelle i Oslo.

Siste nytt fra Side2? Les forsiden nå!

Les også: Alle slutter på Bagatelle

Skandale
- Det er en skandale at eieren Christen Sveaas som er så glad i god mat og vin lar dette skje. Å gjøre dette mot Bagatelle er det samme som å rive ned Holmenkollen og ikke bygge den opp igjen. Han burde bli landsforvist, dette er så frekt gjort mot alle oss som er glad i det aller ypperste, sier en rasende Jørn Hoel til Dagbladet.

Eyvind Hellstrøm regnes som en av de beste kokkene i landet, og har drevet Bagatelle siden 1982. Bagatelle er den eneste restauranten i Norge med to Michelin-stjerner. Investor Christen Sveaas reddet restauranten fra konkurs på nittitallet og sitter nå på 94,42 prosent av aksjene. Hellstrøm eier 0.81 %.

Les også: - Ingenting å gråte over

På lørdag brakte Dagens Næringsliv den oppsiktsvekkende nyheten om at TV-kjendisen og mesterkokken Eyvind Hellstrøm forlater sitt livsverk på grunn av uenighet med hovedeieren, milliardæren Christen Sveaas - i går kom nyheten om at også hele staben på gourmetrestauranten slutter til nyttår.

- Jeg fikk vite om dette på lørdags kveld etter at jeg var gått av scenen i Tromsø. Av respekt for Hellstrøm sørget jeg alene med en grav-Barolo på hotellrommet etterpå. Dette er et vanvittig tilbakesteg - det er helt forferdelig for restauranten, Hellstrøm og ikke minst utviklingen av bransjen i Norge. Bagatelle er Skandinavias største restaurantmekka, mener Hoel.

Steinar Albrigtsen er også svært lei seg for at Hellstrøm nå forlater Bagatelle.

- Alt kan jo skje når kapteinen forlater skuta. Vi får håpe den ikke synker, sier han.