(SIDE2): Som Side2 kunne melde allerede få dager etter at Bagatelle stengte dørene i fjor, så er planen at restauranten skal gjenåpnes.

LES SAKEN: - Bagatelle åpner igjen

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Åpner før jul
For noen uker siden bekreftet daglig leder Per Blomqvist overfor E24 at gourmetrestauranten skal gjenåpnes før jul. I forkant av åpningen har restauranten gjennomgått en storstilt oppussing.

- Vi har blant annet flyttet baren og åpnet opp lokalene en del. Vi har også gjort en del andre justeringer, forteller Blomqvist til E24.

Men med under to måneder til nyåpning er ikke Eyvind Hellstrøms etterfølger å finne på kjøkkenet.

Eyvind Hellstrøm var både daglig leder og kjøkkensjef før han sa opp før jul i fjor. Ny daglig leder er på plass, men den viktigste biten mangler altså fortsatt.

Har ikke kjøkkensjef
Årsaken skal etter det Side2 forstår være at det er få profilerte kokker med imponerende renommé som har søkt om å få ta over jobben til landets beste kokk. Derfor grunner man fremdeles på kjøkkensjefvalget.

- Til kjøkkensjefstillingen har det kommet noen interessante søkere, sier daglig leder Arne Gregersen i Personalavdelingen AS, som har ansvaret for å rekruttere personer til stillingene ved Bagatelle til Side2.

- Vi har ikke bestemt oss for noen, foreløpig, sier han.

- Ikke mangel på gode kandidater
Søknadsfristen for stillingene ved Bagatelle går ut fredag denne uken.

Gregersen avviser at det skal være mangel på dyktige kandidater til kjøkkensjefstillingen.

- Det kjenner jeg ikke til. Det er første gang jeg hører om det, sier han.

Vil ikke kommentere antallet
Totalt sett skal det søknadsmassen være god, hevder Gregersen.

- Vi har fått mange søkere til alle stillingene. Det er søkere fra flere land. Det er mennesker over hele fjøla; fra folk som vi mener er kvalifiserte til folk som vi mener absolutt ikke er kvalifiserte, sier Gregersen.

- Kan du si noe om antallet søkere totalt, eller til de ulike stillingene?

- Vi ønsker ikke å kommentere dette ytterligere. Når man rekrutterer folk, så ønsker gjerne disse personene en viss diskresjon, og det ønsker vi å etterleve, sier Gregersen.

Arne Gregersen sier det heller ikke er klart når en kjøkkensjef vil være på plass ved restauranten.

Onsdag lanserte Eyvind Hellstrøm boken «Bagatelle - Hellstrøms siste måltid». Boken er en fortelling om Hellstrøms tid på Bagatelle gjennom flere tiår.

- Jeg håper ikke leserne håper på å lese om konfliktene. Boka heter «Bagatelle» fordi jeg har vært der halvparten av livet mitt. Når jeg tok over stedet etter Jaquet-familien, så bygget jeg opp et sted som fikk prestisje og alt det der. Jeg har bygget opp et sted over lang tid, og klart å sette sammen et mannskap som er nødvendig for at man i det hele tatt skal klare å gjøre noe, sa Hellstrøm i et intervju med Side2 onsdag.

Daglig leder Per Blomqvist har ikke besvart Side2s gjentatte henvendelser. Investor Christen Sveaas har så langt ikke ønsket å kommentere saken.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!