FROGNER (SIDE2): Mandag serveres de siste måltidene på Bagatelle i Bygdø allé, Frogner i Oslo.

Gourmetrestauranten og mesterkokken Eyvind Hellstrøm har holdt menyen og gjestelisten tett til brystet. Da Side2 forhørte seg etter at de første gjestene hadde ankommet klokken 18.00, ville hovmesteren ved Bagatelle fremdeles ikke røpe hva som serveres.

Men ifølge en av kveldens gjester, Odd Harald Hauge er stemningen sakral på den fasjonable restauranten. Han forteller at det blir servert ganefrydere og selvsagt champagne. På menyen står carpaccio av laks, tartar og kamskjell. Ifølge Hauge er maten utrolig.

- Forferdelig
- Det er forferdelig at det legges ned. Det er en institusjon på mat i Norge, sier Fredrik Myren.

Sammen med kamerater er han blant dem som har sikret seg æren av å gjeste Bagatelles siste kveld. Eyvind Hellstrøm har drevet stedet i 27 år. Men etter en langvarig konflikt med eieren Christen Sveaas har han valgt å slutte.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Gjengangere
Både stamgjester, ansatte og venner av Hellstrøm tok turen til restauranten som har to stjerner i den høyt ansette Michelin-guiden mandag.

- Vi er her ofte. Det er trist at han skal slutte, vi har vært her en del og blitt kjent med ham, sier Kari Risvik.

Myren og vennegjengen ville ikke si når de hadde bestilt bord til Bagatelle.

- Det er det samme når vi har bestilt. Vi er her i hvert fall, sier de med et smil.

Bagatelles siste gjester har nemlig bestilt bord for lenge siden da restauranten har vært fullbooket i lang tid. Mange hadde bestilt bord lenge før det ble kjent at Hellstrøm sier opp – og at de ansatte ved restauranten ønsker å slutte med sjefen sin.

- Magisk sted
Hellstrøm, som også er kjent fra TV3-serien «Hellstrøm rydder opp» har drevet Bagatelle siden 1982. Sveaas kom inn på eiersiden i 1996 da restauranten var i en vanskelig økonomisk situasjon. Nå er det usikkert hva som skjer med restauranten etter at alle andre ansatte også har sagt opp.

Bagatelles hjemmeside er nå tom, det eneste innholdet er en takk fra Hellstrøm til sine gjester:

«Restaurant Bagatelle er stengt inntil videre. Eyvind Hellstrøm og hans medarbeidere takker sine gjester som har vært med på å gjøre Bagatelle til et magisk sted i 27 år».

BAKGRUNN:
Slutter etter krangel
Alle slutter på Bagatelle
- Ingenting å gråte over