Vannlekkasjer, innbrudd, personalkonflikter og fratatt skjenkebevilling.

Det har vært et hardt år for stjernerestauranten Bagatelle på Bygdøy allé i Oslo.

Det har satt spor på økonomien.

Årsresultatet viser at gikk 12 millioner i underskudd før skatt i fjor. Det er åtte millioner dårligere enn året før, melder Dagens Næringsliv (DN).

Driftsresultatet endte på 11,8 millioner i minus, mot 3,9 millioner i minus året før.

Trøbbelet startet da stjernekokken Eyvind Hellstrøm – og dermed hele staben – forsvant i desember i fjor etter konflikter med hovedeier og finansfyrste Christen Sveaas.

Dermed røk begge Michelin-stjernene.

Restauranten var stengt i hele 2010, og åpnet igjen først 18. januar i år. Dermed tjente ikke Bagatelle en krone i fjor.

Sveaas brukte nesten et år på å finne ny kjøkkensjef, pusse opp lokalet og bygge en ny, liten restaurant, LilleB, i nabolokalet til Bagatelle. Daglig leder Per Blomqvist ser ifølge DN at oppussingen kostet 10 millioner kroner.

Av de 22 nyansatte har fire sluttet og fire nye kommet til.

- Det er klart det har vært en tøff start for oss. Men nå synes jeg vi har funnet formen, sier Blomqvist til DN.

Bagatelle er sommerstengt i tre uker, men åpner 8. august.