Det har vært en lang og møysommelig prosess, og ikke minst en prosess med til dels svært mye turbulens, men i dag slukkes det analoge bakkenettet for TV-sendinger i landets to siste fylker.

Dermed er det ikke lenger mulig å motta analoge TV-signaler med vanlig antenne noen steder i landet.

- Slukkingen har medført at mange forbrukere har måttet ta et nytt valg av TV-leverandør, og at flere har måttet venne seg til en hverdag med digitale dekodere. Vi håper de fleste forbrukere har vurdert flere ulike tilbud og funnet det tilbudet som passer best for seg og sitt bruk, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon ifølge NTB.

Forbrukerombudet mener at slukkingen av bakkenettet stort sett har vært vellykket.

Stengningen av nettet begynte allerede i starten av 2008, men det har altså tatt nærmere to år å få alle fylkene over på det nye digitale bakkenettet.

Den gledelige nyheten ved at det gamle bakkenettet fra og med i dag er historie, er at frekvensene som bakkenettet har benyttet seg av nå blir ledige. Den største praktiske betydningen av dette er at RiksTV vil begynne med flere HDTV-sendinger, og da viktigst NRK som begynner i løpet av 2010 en gang.

Men den største betydningen er det nok likevel at mobiloperatørene får mulighet til å bygge et nytt mobilt bredbåndsnett kalt 4G, også kalt LTE.

Du kan lese mer om hva dette er for noe her: Hva er egentlig 4G?