Gå til sidens hovedinnhold

Bakrus? Her er tipsene

Her er overlevelsesguiden for dagen derpå.

(SIDE2): Er du en av mange nordmenn som i dag våknet opp med bakrus – har vi overlevelsesguiden som kan hjelpe deg.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Kvinner mer dårlige
Først en liten understrekning. Er du kvinne har du størst sannsynlighet for å våkne opp i dårlig form om du drakk alkoholholdige drikker i går. En undersøkelse av 76.000 danskers drikkevaner viser nemlig at kvinner oftere har bakrus enn menn.

Kvinner er både trøttere, tørstere, har mer hodepine, hjertebank og kvalme enn menn etter å ha drukket over fem enheter alkohol i løpet av en kveld.

Kaffe hjelper IKKE
Om du trodde kaffe kunne hjelpe deg gjennom denne tunge dagen, tar du gruelig feil. Forskning viser nemlig at alt koffeinet gjør er å maskere bakrusens symptomer og dermed lurer oss til å tro at det hjelper.

Kaffen gjør oss verken mer våkne eller oppvakte, og den gjør det faktisk vanskeligere for oss å innse at vi er beruset eller fulle.

Les hele saken her: Ikke edru av kaffe

Dehydrert kropp
Vann derimot er en type drikk som faktisk hjelper deg i kampene mot fyllesyken. Detter kanskje gammelt nytt, men vi kan alikevel ikke understreke det nok.

Da kroppen er dehydrert etter en kveld og natt med mye alkohol, er det bare å fylle på med væske. Selv om det beste er at du drikker rikelig med vann mens du drikker alkohol, vil vann allikevel være nødvendig for at kroppen skal ha det bedre også etter festnatten.

ZZZZ....
Søvn er også svært viktig når man har drukket alkohol. Helsemagasinet Medical MD anbefaler at man tar to aspirin, paracet eller lignende før man legger seg og to når man våkner. Dette skal gjøre at du sover bedre, og du unngår den værste hodepinen.

Banan
Det kan være smart å drikke en eller annen sportsdrikk dagen etter du har vært ute å festet. Ifølge Womens Health Magazine skal også det å spise banan ha samme virkning. Årsaken er at disse er rike på kalium som skal hjelpe kroppen med å stabilisere elektrolyttene.

Trening
Tro det eller ei, men fysisk aktivitet kan faktisk hjelpe deg å komme deg raskere etter en kveld ute på byen. Du bør midlertidig ikke gjennomføre en hard økt. En lett økt setter i gang forbrenningen, men for hard trening kan bli for mye for kroppen.

Gå derfor en tur, eller ta noen sit-ups - dette er en super start på det nye året.

C-vitaminer
Etter en kveld med mye alkohol, trenger kroppen C-vitaminer. Drikke derfor appelsinjuice eller spis en appelsin.

Egg
Et annet tips som kan være verdt å prøve ut er å spise egg. Det sies at egg hjelper kroppen med å komme seg til hektene, men hvor mye dette stemmer er usikkert. Uansett er det viktig å få i seg fast føde slik at magen har noe å jobbe med – så det skader ikke å ta et par speilegg.

Det kan også hjelpe å gi kroppen fett, så det er bare å lage seg en deilig frokost med bacon, pølser og andre herligheter melder BBC.

Ta en drink til
Det sies at kroppen overser bakrusen om den får etterfylt ny alkohol. Ask.com anbefaler derfor å ta en Bloody Mary. Drinken kan hjelpe om du føler deg skikkelig dårlig, og den er også full av vitaminer.

Orker du ikke tanken på mer alkohol kan du også lage deg en Virgin Mary, som er uten vodka, så får du iallefall i deg vitaminene.

Bakrustipsene

Drikk masse vann

Sov

Spis en banan

Drikk en sportsdrikk

Tren

Få i deg C-vitaminer

Egg

Ta en drink

Har du noen gode tips mot bakrus? Del de i diskusjonsforumet under.

Kommentarer til denne saken