Ballrogg
Insomnia
Bolage/Musikkoperatørene

Bak bandnavnet Ballrogg skjuler bassisten Roger Arntzen og altsaksofonisten og klarinettisten Klaus Ellerhusen Holm seg. For to år siden debuterte de som duo med «Ballrogg» med musikk skrevet av de to, Ornette Coleman, Eric Dolphy og Jimmy Giuffre. Det sier seg sjøl at med ei slik besetning så blir vi konfrontert med et lydlandskap som ikke akkurat dukker opp hver dag.

Nå har de to «forskerne» tatt ytterligere steg. Musikken har Ellerhusen Holm denne gangen i stor grad skrevet sjøl, bortsett fra en kollektiv improvisasjon samt en komposisjon skrevet av den amerikanske samtidsmusikklegenden Morton Feldman. Musikken hans særpreges av stillhet, langsomhet og ofte av en ekstrem lang varighet og mange av de samme elementene, med unntak av det siste, har også Ballrogg lagt vekt på.


På tre av de åtte spora har Arntzen/Ellerhusen Holm invitert med seg gitaristen og laptop-artisten Lars Myrvoll og fiolinistene Ole-Henrik Moe og Kari Rønnekleiv og det betyr at klangrikdommen blir utvida på et originalt vis.

Musikken består av elementer fra europeisk kunstmusikk og som nevnt amerikansk avantgarde, men hele tida er improvisasjonselementet viktig. De to lar ideene utvikla seg sakte og forsiktig – de vet hvor de vil, men de har ingen hast med å komme dit.

Roger Arntzen og Klaus Ellerhusen Holm har utvikla ei musikalsk retning og et musikalsk landskap de er helt aleine om. Her blir det ikke inngått et eneste musikalsk kompromiss og Ballrogg er nok en potensiell norsk eksportartikkel som de med åpne ører og andre sanser verden rundt vil finne mange utfordringer i.