Gå til sidens hovedinnhold

Originale samtaler

Ballrogg er et bitte lite kollektiv med to av våre aller mest lovende yngre jazzmusikanter. Her går de helt egne veier.

Ballrogg
Ballrogg

Bolage/Musikkoperatørene

Bassisten Roger Arntzen fra Bodø kjenner mange fra den strålende trioen in the country med Pål Hausken og Morten Qvenild. Han har også samarbeida med bl.a. Tom Waits-gitaristen Marc Ribot. Klaus Ellerhusen Holm fra Oslo, som her spiller altsaksofon og klarinett, har for bare noen måneder siden debutert med sitt eget band, Klaus Holm Kollektif, og har gjort seg svært så fordelaktig bemerka i flere andre frijazzaktige og andre moderne settinger bl.a. sammen med Ingebrigt Håker Flaten.

Her treffer vi altså de to i en konstellasjon som avgjort må karakteriseres som svært sjelden: Bass og altsaksofon/klarinett. Instrumenteringa gir sjølsagt Ballrogg en helt egen sound og det skal mye mot til for å ta seg ut i verden i en så gjennomsiktig farkost som dette. De to har ingenting å frykte: De er i besittelse av en indre styrke og autoritet som kan bringe dem langt både hver for seg og som kollektiv.

De bringer til torgs tre egne låter samt to av Ornette Coleman, tre av Eric Dolphy og ei av Jimmy Guiffre. Det betyr bidrag fra tre av den moderne og til dels avantgardistiske jazzens viktigste komponister og utøvere og Ballrogg greier uten stans å gi både sitt eget stoff og det ”innlånte” nytt kjøtt på beinet.

Både vi som mottakere og de to sjøl blir ustanselig gitt utfordringer underveis. Musikken er ofte styggvakker og de to tar sjanser som man skulle tro de måtte ha mye lenger fartstid for å gi seg i kast med. Dette er ikke musikk som kommer lett til en som lytter, men den som vil gi seg i kast med en uforutsigbar musikalsk samtale, kan trygt la Ballrogg ta seg av konversasjonen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping