(SIDE2): Kjært barn har mange navn - men noen er bedre enn andre.

NME har laget en lang liste over band og hva de kalte seg tidligere, og så blir det opp til ettertiden å bedømme om R.E.M, Muse eller Green Day hadde blitt like store dersom de hadde kalt seg noe annet.

The Beatles - som et selvsagt svært så kjært barn, var også de britiske langluggene innom flere navn. Før de endte på det udødelige navnet, vurderte de The Beetles, The Beatals, Johnny And The Moondogs, Long John and the Beetles, Quuarrymen og The Silver Beatles.

Det endelige bandnavnet endte de på i 1960.

Noen liker mora....
Green Day kalte seg opprinnelig Sweet Children (de var bare 15 da de startet), men byttet til Green Day da et annet lokalt band hadde lignende navn. Og Green Day? Ut fra deres forkjærlighet for det grønne, marihuana.

Beatles-fansene i Oasis kalte seg selv først opp etter en av de fire stores låter - nemlig The Rain. De endret dog navn da Liam kikket på en en plakat på veggen hjemme, der Oasis sto skrevet i stort.

Simon says
Datidens største konkurrenter og kranglepartnere til nevnte Oasis, Blur , kalte seg opprinnelig Circus, deretter Seymour - etter J.D. SAlingers bok - før de i 1989 fikk beskjed av plateselskapsmann Andy Ross om å velge seg et nytt navn på listen han hadde. De endte på Blur.

Da guttegjengen i det som skulle bli suksessen Radiohead først begynte å spille sammen i 1985, valgte de navnet On A Friday - fordi det stort sett var fredager de hadde tid i øvingslokalet. Selv var de tydeligvis ganske fornøyde med navnet, det var i hvert fall plateselskapet EMI som ved platesignering i 1991 ba dem endre bandnavnet.

Og navnet Radiohead rappet de fra en låt på Talking Heads-albumet True Stories.

Solrockerne i Red Hot Chili Peppers har tydeligvis alltid hatt en forkjærlighet for langt og innviklet. De startet opp som Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem, før de i 1983 gikk for det litt enklere RHCP - også de på grunn av platekontrakt (med EMI).

Litterære
Urokråka Pete Doherty og hans The Libertines kalte seg først The Strand - deretter vurderte de The Albinos. Til slutt endte de altså med navnet som henspiller på Marquis de Sade's «Lust of the Libertines»

Også The Doors valgte navn inspirert av litteraturen. Nemlig William Blakes dikt «The Marriage Of Heaven And Hell». Før det kalte gutta seg The Psychedelic Rangers. Ikke så ueffent treffende det heller...

I de beste hjem...
Pearl Jam har hatt en rekke navn - inkludert Green River, Mother Love Bone og Mookie Blaylock (sistnevnte etter en basketballspiller). Eddie Vedders oldemor het Pearl, men bandnavnet skal ikke ha noen sammenheng med verken henne eller syltetøyet hennes.

Black Sabbath forsøkte seg først som The Polka Tulk Blues Band, angivelig etter et talkumpudder Ozzy fant på morens bad. Det ble så forkortet til Ploka Thulk, deretter endre til (det Ozzy-hatede) Earth, før de lot seg inspirere av andre deler av kulturen, og tok navet de behold, etter en skrekkfilm fra 1963.

Åhåi
Britene i Muse kalte seg først som Gothic Plague, deretter Fixed Penalty, og så Rocket Baby Dolls - sistnevnte for å delta i en bandkonkurranse (som de vant) - før de endte på Muse. Som de regnet som litt mer seriøst og plakatvennlig.

Pink Floyd har en rekke navn bak seg. Sigma 6, The Meggadeaths, The (Screaming) Abdabs (eller Architectural Abdabs), Leonard's Lodgers, The Spectrum Five og The Tea Set. Syd Barrett fant på The Pink Floyd Sound, da han oppdaget at det allerede var et band som kalte seg The Tea Set som skulle opptre på samme konsert som dem.(!!!)

Pink Floyd er for øvrig en kombinasjon av bluesartistene Pink Anderson og Floyd Council.

U2 startet som The Larry Mullen Band, men da Bono joinet ble det til Feedback. I 1977 kalte de seg The Hype, og først da Dik Evans forlot gruppa, endte de på U2 - et navn de likte for sin tvetydighet.

Nirvana var først Skid Row, Pen Cap Chew, Bliss og Ted Ed Fred. men Cobain endte med Nirvana, fordi han ønsket et navn som var både vakkert og snilt, i motsetning til de mer tradisjonelle, sinte, skitne punknavna.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Like greit
Coldplay var først Pectoralz, deretter Starfish (Jeeez). Sitt endelige navn fikk de mer eller mindre fra en studentvenn. Han hadde tidligere vært i et band som het Coldplay, et band som ikke lenger eksisterte - og gutta likte det tydeligvis.

R.E.M. var lenge navnløse, men fant til slutt ut at et bandnavn var på sin plass. De var innom blant annet Twisted Kites, Nego Wives og Cans Of Piss. Sistnevnte hadde neppe gitt dem suksessen de senere opplevde.

Freddie Merqury og Queen går sammen som hånd i hanske, ikke bare fordi han var frontmann i bandet.

Men i starten kalte bandet seg Smile. Hehe.

The Beach Boys kalte seg opprinnelig The Pendeltons, etter bomullsskjortene de brukte på scenen. Men visstnok endret noen navnet til The BB da de ga ut sin første singel Surfin' - for å matche imaget mer.

Gutta hadde ikke råd til å trykke flere skiver, og dermed ble navnet hengende ved.

(Kilde: nme.com, wikipedia.com)