Gå til sidens hovedinnhold

Hva er flytende rente?

Det er et av spørsmålene unge boligsøkere skal få hjelp med i ny bok.

(SIDE2:) «Skikk og Bank» er den nye boken som skal hjelpe unge som flytter hjemmefra. Oppslagsverket gir svar på økonomibegreper, og gir generelle hybeltips.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Boka forklarer bankting som blant annet forskjellen på andels- og selveierleiligheter, hva flytende rente er, hva en kausjonist gjør, men også nyttig hybelkunnskap som hvordan man sjekker om et egg er gammelt eller hvordan man fjerner stearin fra duken, heter det i en pressemelding fra DnB NOR som gir ut boka.

Samboerkontrakt?
- Bakgrunnen for boka er at mange unge er veldig usikre på vanlige økonomibegreper når de flytter hjemmefra. Bare halvparten kan for eksempel forklare hva rente er, og bare to av ti sikrer seg med samboerkontrakter når de flytter sammen, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR.

Boken er gratis og unge over hele landet kan få den i nærmeste filial.

- En av fordelene med å bo hjemme er at noen voksne ordner opp i det meste. Alle som flytter hjemmefra har lært av noen unødvendige feil når de skal klare seg selv. Etter å ha lest denne boka er i alle fall en del av disse blemmene lettere å unngå, sier Midteide.

Kommentarer til denne saken