Gå til sidens hovedinnhold

Banket opp etter utro-protest

Da kona ble sur fordi 36-åringen tok en annen kvinne med hjem, svarte han med å banke henne opp.

(iBergen.no) Nå må ektemannen i fengsel for langvarig mishandling av kona.

Ville ha flørt med hjem
Paret har lenge hatt et stormfullt ekteskap. Allerede innen det første halvåret etter at de møttes for første gang, var han voldelig mot henne.

Da de var ute på byen sammen i 2005 flørtet han åpenlyst med en annen kvinne. Sammen med flere andre fremmede personer, inviterte han kvinnen hjem til ekteparet for å fortsette festen. Mens 36-åringen gikk på toalettet, ba kona kvinnen om å forlate leiligheten, noe som fikk mannen til å tenne på alle plugger.

Han slo henne flere ganger i ansiktet slik at hun fikk synlige skader. Da moren hennes besøkte henne neste dag, så hun så ille ut at moren begynte å gråte.

Banket opp på ferie
I en periode fikk 36-åringen psykiatrisk behandling, men sluttet etterhvert med medisinene. Uten dem ble han igjen voldelig og kontrollerende. Under en ferietur til Agadir ga han henne juling på en nattklubb og senere samme natt på hotellrommet. Han truet da med frata henne barna deres.

Samme natt forsøkte hun å flykte mens ektemannen sov, men ble tatt på fersken idet hun snek seg ut døren. Da ventet en ny omgang pryl.

- Hver dag en eksamen
Under rettssaken forklarte kvinnen at hun følte det som hun var oppe til eksamen daglig. Hans uberegnelige lynne gjorde at hun hele tiden gjorde sitt ytterste for å unngå konfrontasjon eller å provosere ham. Men da han i juni 2007 banket henne opp foran barna og datteren reagerte med redsel da han etterpå ville trøste henne, ble det en oppvekker for kvinnen.

Da han noen måneder senere igjen angrep henne og tok kvelertak mens han spyttet henne i ansiktet, valgte hun å gå til politiet.

Bergen tingrett dømte ham for konemishandlingen og en rekke butikktyveri. At han i retten pekte ut kona som hovedproblemet i ekteskapet, festet ikke retten lit til.

36-åringen ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder. Samtidig må han betale erstatning til kona på 40.000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem