Gå til sidens hovedinnhold

Banket opp medfange

Den voldsdømte fangen følte seg mobbet av en medfange. Ett målrettet knytteneveslag mente han skulle løse situasjonen.

Men Bergen tingrett syntes løsningen var dårlig, og dømte ham til ytterligere fengselsstraff.

Blandet seg inn
22-åringen var i februar innsatt i Sandeid fengsel for en voldsdom han mottok i september 2005. Han var midt i soningen på 60 dagers ubetinget fengsel, da han sto på røykerommet sammen med en medfange og diskuterte kampsport. Under samtalen blandet en medfange seg inn i diskusjonen, noe 22-åringen følte truende.

I retten fortalte han at mannen var lederen av en gjeng i fengselet som så det som sin oppgave å mobbe sine medfanger. 22-åringen var redd og følte seg omringet av både gjenglederen og samtalepartneren, som også var et medlem av mobbegjengen. Da mannen reiste armene, i noe 22-åringen tolket som et karate-angrep, bestemte han seg for å passifisere sin motstander. Med ett kraftig slag slo han medfangen i gulvet og knakk kjeven hans.

«Kyllinggrep»
Deretter kastet han seg over ham, dro genseren hans over hodet og låste armen rundt halsen hans. Samtidig slo han ham flere ganger i ansiktet, før han til slutt slapp ham og forlot røykerommet. Men slagsmålet fortsatte ut på gangen. Den forslåtte gjenglederen fulgte etter sin overfallsmann, noe som gjorde at han nok en gang fikk en knyttet neve i ansiktet. Enda en gang knakk kjeven hans.

Blodig og full av smerter måtte mannen kjøres til sykehus, mens 22-åringen ble satt på glattcelle og overført til et annet fengsel dagen etter. I etterkant har medfangen slitt med store smerter i kjeven og lange besøk hos tannlegen. Smertefulle operasjoner der han har fått implantert fire titanplater i kjeven, har gitt ham underbitt.

Ny fengselsstraff
22-åringen hevdet han handlet i nødverge da han slo gjenglederen, og selv om retten forsto at han følte frykt for sin medfange, mente den likevel at han i denne situasjonen ikke ble angrepet. Dermed ble han dømt til ny fengselsstraff i åtte måneder.

Han må også betale erstatning til medfangen, samt for skadene han påførte en drosje da han gikk amok mot en kvinnelig drosjesjåfør i juni i år. Tilsammen beløper det seg til 20.700 kroner.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler