Gå til sidens hovedinnhold

Bankfusjon i Grenland

De to ledende sparebankene i Grenlands-området slår sine pjalter sammen.

Sparebank1 Telemark og Sparebanken Grenland i henholdsvis Skien og Porsgrunn ønsker å fusjonere. De vil dermed skape en storbank i Grenland med en forvaltningskapital på omkring 13 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Den nye banken skal hete Sparebanken Telemark og vil få omkring 150 medarbeidere fordelt på i alt åtte kontorer. Dermed går de to sparebankene foran i integrering mellom de to nabokommunene og byene Skien og Porsgrunn, hvor debatten om en sammenslåing har blusset opp igjen den siste tiden.

Det er styrene i SpareBank1 Telemark og Sparebanken Grenland som står bak forslaget om å fusjonere de to bankene. Forslaget ble i går fremlagt for de to bankenes forstanderskap, og de vil ta endelig stilling til fusjonsplanene den 12. desember i år.

Femte størst
Begge bankene er i dag en del av SpareBank1-alliansen. Den nye banken vil få en forvaltningskapital på omkring 12 milliarder kroner, og Sparebanken Telemark blir da den femte største banken i SpareBank1-alliansen.

Den fusjonerte banken vil få forretningsadresse i Porsgrunn, mens privatkundevirksomheten, som er bankens største forretningsområde, vil bli ledet fra Skien.

Kabalen klar
Styrelederen i Sparebank 1 Telemark Per Wold er foreslått som styreleder i den nye banken, mens Ola Røste som er styreleder i Sparebanken Grenland, foreslås som nestleder.

Toppsjefen i Sparebanken Grenland, Per Halvorsen, er foreslått som administrerende banksjef i Sparebanken Telemark, mens kollega Preben Prebensen i Sparebank 1 Telemark blir den nye bankens nestleder.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå