(SIDE2): I TV-verden i USA pågår det nå en stor diskusjon om språk, nærmere bestemt banneord. Den fine pipelyden TV-kanaler legger over det folk sier om de kommer i skade for å banne, er jo velkjent også utenfor USA.

De siste årene har det imidlertid blitt ganske løssluppent både med banning, nakenhet og sex på betalingskanaler som HBO. Dette sammenfaller også med at disse kanalene får æren av å revolusjonere TV-serieverden.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Men nå har TV-stasjonene som sender utenfor betalkanalene eller kabel, tatt til orde for at deres mye strengere regler må revurderes. I et skriv sier blant annet Fox og Comedy Central at de føler de henger etter i «den kulturelle utviklingen».

Dette grep pratevert Stephen Colbert fatt i under sitt siste show, og han fikk med «House»-stjernen Hugh Laurie til å lese opp hvilke ord som faktisk er tillatt i hans del av TV-universet, som er Viacom.

Et ord som «fuck» er strengt, strengt forbudt uansett i hvilken sammenheng det sies, men kan ytres når som helst på kabel-TV. Derimot kan du gjerne si «Whack my bagt».. «banging bitches», «suckle jerk» og «handjob».

HTML EMBED

The Colbert Report
Get More: Colbert Report Full Episodes,Video Archive