Gå til sidens hovedinnhold

Bar Paly: - Stripping er hardt arbeid

Bar Paly

Vi snakket med den smellvakre skuespilleren Bar Paly om stripping, lap dance og muskelmenn. Men ett spørsmål fikk vi ikke svar på.

- Kanskje vi skal peile spørsmålene litt mer inn på filmen?

Det er en høflig, men bestemt anmodning fra PR-agenten til et av de større filmstudioene i USA, og kommer i forbindelse med et eksklusivt intervju Side3 har fått med den israelske modellen og skuespilleren Bar Paly.

Frøken Paly er kanskje ikke på radaren til alle i vårt langstrakte land helt ennå, men i sommer var det nok mange (menn) som fikk øynene opp for den fagre skjønnheten da hun hadde en større rolle i Michael Bays film «Pain & Gain».

Og ettersom det ikke er hver dag vi prater med en vaskeekte modell og Hollywood-skuespiller, må vi jo høre hvordan mannen i gata kan få sjans på en dame som henne.

Og her er det altså den kjipe PR-fyren bryter inn i en tiltagende interessant samtale. Men vi får likevel lirket ut en og annen detalj våre lesere antagelig vil finne interessant.

Det kommer vi tilbake til ...

- I filmen spiller du stripperen Sorina Luminita. Hvordan forberedte du deg til rollen?

- Jeg besøkte faktisk en rekke strippeklubber. Før filmen hadde jeg aldri vært på en strippeklubb, men ettersom jeg skulle spille en stripper måtte jeg selvfølgelig sjekke det ut. Jeg besøkte derfor et par klubber og det var en helt ny verden for meg. Alle stripperne jeg pratet med var veldig hyggelige og ga meg masse forskjellige tips man ikke tenker over når man er på klubben. For eksempel at flere strippere bruker små vesker for å kunne oppbevare tipset når de tripper rundt i lokalet etter de har vært på scenen. Jeg plukket opp mange slike tips. Og så måtte jeg ta et «pole dance»-kurs, kan Paly fortelle.

- Kurs i strippestang, sier du, hvordan var det?

- Det var utrolig vanskelig og overraskende hardt arbeid! Jeg fikk en ny respekt for alle strippere etter det kurset. I begynnelsen var det vanskelig å føle seg sexy der du svinger deg rundt. Dessuten får du jo blåmerker overalt på kroppen, så i starten brukte jeg knebeskyttere. Men etter hvert var det gøy og jeg fikk skikkelig teken på det.

- Og har du fått bruk for noe av det du lærte på pole dancing-kurset etter filminnspillingen?

-Nei. Etter filmen har jeg ikke rørt en «påle», sier Paly.

Det tar noen sekunder før det går opp for 28-åringen hva hun nettopp har sagt, men da hun gjør det bryter Paly ut i høylytt latter. Kul dame.

Bay er alltid med

«Pain & Gain» var en av årets store sommerfilmer fra Hollywood og er signert mannen som ga verden blant annet «Bad Boys», «Armageddon» og «The Rock».

Filmen handler om kroppsbyggeren og den personlige treneren Daniel Lugo som på 90-tallet utførte en rekke kidnappinger i Miami på jakt etter raske penger. I hovedrollen som Lugo finner vi Mark Wahlberg. Hans kroppsbyggerkompanjonger og kriminelle svirebrødre blir spilt av Dwayne «The Rock» Johnsen og Anthony Mackie.

Paly spiller altså stripperen Sorina Luminita som ufrivillig blir en del av gjengens planer gjennom sitt kjærlighetsforhold til Lugo og senere Paul Doyle (Dwayne Johnsen).

Filmen er en actionkomedie, og i kjent Bay-stil inneholder den masse våpen, eksplosjoner og lettkledde damer.

«Pain & Gain» ble hardt markedsført som en sann historie da den kom på kino i sommer og til tross for at mange av de mest absurde hendelsene i filmen er virkelige (som et kidnappingsforsøk i ninja-kostymer), har Hollywood selvfølgelig tatt seg noen filmatiske friheter.

Etter filmen har jeg ikke rørt en «påle»

Side3 har tidligere skrevet om den virkelige historien bak «The Sun Gym Gang» som de ble døpt i amerikansk presse etter historien deres ble kjent rundt 2000.

Flere personer i USA mente det var feil å gjøre filmkomedie ut av virkelige voldshandlinger og flere var ute med pekefingeren da filmen kom tidligere i år.

Til tross for til noen kritiske røster er det ingen tvil om at «Pain & Gain» har lenge vært et hjertebarn til regissør Michael Bay. Visstnok skal Bay ha ønsket å gjøre filmen etter den andre «Transformers»-filmen, men planene ble utsatt da det ble klart at de skulle lage en tredje «Transformers»-film.

Ikke dumt for oss gutta, ettersom Bay gjennom disse filmene presenterte oss for damer som Megan Fox og Rosie Huntington-Whiteley.

Fikk rollen etter «hjemmevideo»

Nå er det altså Bar Palys tur til å skinne og hun kan fortelle at Bay var intens, men ekstremt morsom å arbeide med.

- Det var helt fantastisk å arbeide med Michael Bay. Hallo, det er jo Michael Bay! Michael er en av disse regissørene som er med oss skuespillerne på alt. Han sitter aldri stille. Da vi spilte inn et sted med masse søle tror jeg Michael var den som var mest gjørmete av oss alle da vi var ferdige. Slike ting gjør at du føler deg veldig velkommen. Til slutt er man en stor familie, forteller Paly.

- Hvordan fikk du rollen som Luminita?

- Jeg filmet en auditionsnutt hjemme i Israel og sendte inn, men den må ha sett utrolig rar ut. Ingen av vennene mine snakker veldig bra engelsk, så de leste replikkene sine på hebraisk, mens jeg svarte på engelsk. Heldigvis gikk det bra. Jeg sitter jo og prater med deg nå, ler skuespilleren.

- Hvordan var det å arbeide med store hollywoodstjerner som Mark Wahlberg og Dwayne Johnson?

- Det var utrolig gøy og alle var så utrolig hyggelige. De første dagene på settet var jeg utrolig nervøs, men så en dag satt jeg satt ved siden av Mark i sminkestolen. Han så at jeg var veldig skjelven. Da lente han seg over og pratet med meg og roet meg ned. Han var utrolig profesjonell og veldig snill. Noen minutter senere filmet vi scenen hvor jeg gir han en lap dance! ler Paly høyt.

- Og hvordan var det?

- Veldig flaut. Haha.

Kjent modell

I hjemlandet Israel er modellen og skuespilleren et kjent fjes, men i USA er karrieren fortsatt i startfasen.

Paly har vært modell siden hun var 17 år og har vært avbildet i magasiner som GQ og Maxim, men det er skuespiller hun alltid har drømt om å bli. Hun har hatt mindre roller i amerikanske TV-serier som «How I Met Your Mother» og «CSI: NY», men i 2014 har hun flere filmprosjekter på gang. Blant annet spiller hun mot den levende legenden Liam Neeson i hans nye film «Non-stop». Hun dukker også opp i sportsfilmen «Million Dollar Arm».

- Jeg har vært utrolig heldig og fått oppleve mye i livet mitt gjennom jobben som modell, men det er skuespill som ligger hjertet mitt nærmest. Helt siden jeg var tre år har jeg sagt at jeg ville bli skuespiller da jeg ble voksen. Modellyrket var alltid bare en måte å forsørge meg selv på, forteller Paly.

Skuespillerarbeidet er noen den israelske skjønnheten tar veldig seriøst og utenom mye forberedelser på strippeklubb fikk Paly beskjed om å gå opp i vekt for rollen som Luminita.

- Ofte får jo skuespillere beskjed om å gå ned i før sexy roller, men Michael syntes jeg så litt skjør ut. Så da var det bare å spise masse og komme seg på treningsstudioet. Jeg løftet vekter og trente som en gal.

- Jeg elsker sofaen og spille TV-spill, så de første ukene hatet jeg å måtte dra på treningsstudioet, proppe i meg mat og drikke proteinshakes. Etter hvert gikk det bedre og da ble det gøy, sier den slanke modellen.

Paly la til slutt på seg ni kilo for stripperrollen. Det var dog en evig kamp å gå opp i vekt for den slanke modellen, spesielt siden all stolpedansingen forbrant så mange kalorier.

Til slutt måtte hun drikke proteinshaker som inneholdt opp mot 5000 kalorier og smakte som «sjokoladefylt sement».

Til Side3 avslører Paly at treningen ga overraskende resultater. Faktisk forandret hun seg så mye at motspiller Anthony Mackie ikke kjente henne igjen fra deres første møte etter måneder med trening.

- Han så bare dumt på meg da jeg hilste på han på treningsstudioet. Han må ha trodd jeg var en gal fan. Det var først da vi møttes igjen på settet at han kjente meg igjen, sier skuespilleren lattermildt.

Vår tilmålte tid med modellen nærmer seg slutten, og vi våger oss på litt mer friskere saker.

- I filmen faller figuren din for ikke bare én, men to mildt sagt godt trente menn. Er det viktig for deg at en mann er veltrent for at du skal være interessert?

- Nei, det er det faktisk ikke. Du trenger ikke å være en gymrotte. Det er mye viktigere for meg at han har humor og er en god person.

- Så hvordan sjekker man opp Bar Paly?

- Jo, det skal jeg si deg, en må ...

- Og der ser det ut til at den tilmålte tiden din er over, bryter PR-agenten inn.

Ah, so close, but no cigar.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken