Den amerikanske presidenten, Barack Obama, og verdens nest rikeste, Warren Buffett, skal faktisk være fjerne slektninger. Felles for de begge er en tjener fra 1600-tallet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fransk innvandrer
Det er eksperter fra Ancestry.com, verdens største nettside som jobber med slektstrær, som har funnet ut at de to amerikanske gigantenes slektslinje er knyttet til franske Mareen Duvall, som dro til USA rundt 1650.

Oppdagelsen skal være gjort på slump knyttet til en granskning av Buffetts slektstre.

- Vi ante ingenting. Vi hadde jobbet president Obamas tre i et par år og bestemte oss så for å sjekke Warren Buffett, ettersom vi gransket gikk vi noen generasjoner tilbake og begynte å se dette etternavnet Duvall. Vi fortsatt med det til vi klare å bevise at det er en forbindelse, sier Anathasia Tyler, som gransker familiers historie, til AFP.

Warren Buffett hjalp Obamas demokratiske motkandidat Hillary Clinton med å samle inn penger til presidentvalget. Men han signaliserte også tidlig at Barack Obama var en verdig presidentkandidat som han støttet.

Knyttes til Cheney
Foruten Obama og Buffett kan også Dick Cheney, visepresident under George W. Bush, være forbundet med Duvall. Cheneys kone Lynne har tidligere sagt at hun har funnet en forbindelse mellom Obama og mannen sin hos denne franske immigranten.

Mareen Duvall, som skal ha vært politisk konservativ, hadde 12 barn, så det er sannsynligvis en hel del etterkommere.