Gå til sidens hovedinnhold

Nytt medlem i Obama-familien

Endelig får døtrene valpen de har ønsket seg.

(SIDE 2): Malia og Sasha Obama jublet da pappa ble president. Ikke fordi de var opptatt av politiske forandringer, men fordi Barack Obama hadde lovet dem en hund hvis de flyttet til Det hvite hus. Nå blir jentene de lykkelige eierne av en seks måneder gammel Portugisk vannhund, melder Associated Press.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

En gave
Hunden er en gave fra fra senator Ted Kennedy. Han eier flere hunder i denne rasen selv. Det er ventet at det svarte og hvite sjarmtrollet vil ankomme Det Hvite Hus tirsdag 14 april.

Valpen skal hete Bo. Dette er en referanse til sangeren Bo Diddley, samt Michelle Obama's far som hadde kallenavnet Diddley.

Populær rase
Rasen ble valgt fordi den egner seg for allergikere. 10-åringen Malia er nemlig allergisk mot dyr. Rasen er også kjent for å være glad og trivelig.

I Norge har denne rasen blitt så populær at den har fått en egen raseklubb. Hunder av dette slaget egner seg ypperlig som aktive familiehunder, hevder klubben. Dermed passer nok den Portugisiske vannhunden Bo godt inn i presidentfamilien.

Etter at folk fikk høre nyheten om at Obama skal skaffe seg en Portugisisk vannhund, har interessen eksplodert. Mange har planlagt å skaffe seg en hund av samme rase, og publikum vil vite alt om Obamas nye familiemedlem.

Kommentarer til denne saken