Gå til sidens hovedinnhold

Obama i reklamekampanje

Den amerikanske presidenten misbrukes i stor reklamekampanje.

(SIDE2): De forbipasserende kan nesten ikke tro hva de ser. Midt på travle Times Square i New York ruver nemlig en diger reklameplakat, med selveste Barack Obama i fokus.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Stilfull leder
Bildet er tatt i november i fjor da den amerikanske presidenten besøkte den kinesiske muren. Det er fotografen Charles Dharapak i byrået AP (Associated Press) som har tatt bildet, og det var ikke ment som noe reklamefoto.

Obama var i Kina i et forsøk på å bedre forholdet mellom de to landene, og et besøk til den kinesiske muren var ett av de mange oppdragene på det offisielle programmet.

En leder med stil
Det er klesprodusenten Weaterproof som har laget reklameplakaten, og slagordet for kampanjen en «En leder med stil». Nå har det hvite hus bedt klesprodusenten ta ned den store reklameplakaten.

- Vår intensjon var aldri å få pressedekning. Intensjonen var å ta USAs president og sette ham i et positivt lys, sier Freddie Stollmack, presidenten i Wheaterproof garment til MSNBC.

Halv million besøkende daglig
Om dette er hele sannheten er vel heller usikkert. Med over en halv million besøkende hver dag er Times Square et av verdens mest travle områder.

Selv om Wheaterproof nå må ta ned bildet har de fått stor oppmerksomhet verden over, og får utvilsomt solgt mer av den mye omtalte jakken Obama er avbildet i.

Wheaterproof kjøpte bildet av AP, og brukte det i den omdiskuterte kampanjen uten tillatelse fra den amerikanske presidenten. Obama, som er avbildet i en standhaftig posisjon, står alene på bildet og man kan skimte den kinesiske muren i bakgrunnen.

Ikke første gang
Men presidenten er ikke den neste i familien som er blitt misbrukt i en reklamekampanje. Ett bildet av hans kone Michelle Obama ble for litt siden brukt i en kampanje for dyrevernsorgansiasjonen PETA - uten at organsiasjonen først spurte den amerikanske førstefruen.

Les hele saken her: PETA misbruker Michelle Obama

Kommentarer til denne saken