(SIDE2): Det er liten tvil om at kvinner liker menn med makt og innflytelse. Nå har over 200.000 har talt, og stemt fram de mennene som har mest innflytelse.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Obama har mest makt
Det er livsstilsmagasinet AskMen som har gjennomført kåringen. Mens demokratene presidentkandidat kaprer førsteplassen, havner hans konkurrent John McCain på en tiende plass.

Se bildekarusell nederst i saken!

Det råder liten tvil om at Obama har stor innflytelse i verden, og større innflytelse kan han få om han vinner presidentvalget 4. november i år. I så fall vil han bli den første mørkhudede presidenten i USAs historie.

Årets topplassering står i sterk kontrast til fjorårets førsteplass. Da var det nemlig David Beckham som havnet på topp.

Her er topp ti listen over mennene med mest innflytelse:

1. Barack Obama

2. Steve Jobs
Jobs er for mange kjent som grunnleggeren av Apple Inc. Han er i dag administrerende direktør i Apple Computer og styreformann i Pixar Animation Studios. Jobs er gift meg Laurene Powell, og paret har tre barn sammen. Jobs har også ett barn fra et tidligere forhold.

3. Michael Phelps
Svømme-esset Phelps tok med seg åtte gullmedaljer hjem fra Sommer-OL i Beijing tidligere i år, og har siden da fått mye oppmerksomhet i media og blitt omtalt som en av verdens mest ettertraktede ungkarer. Phelps er 23 år gammel.

4. Robert Downey Jr.
Skuespilleren Downey Jr fikk ble kjent på 80-tallet, da han sammen med en rekke andre ungdomsskuespillere spilte inn en mengde ungdomsfilmer. Han er kjent for sine narkotikaproblemer, og har en rekke dommer bak seg. Den 43 år gamle skuespilleren har også blitt Oscar-nominert for sin rolle i filmen Chaplin i 1992.

5. Stephen Colbert
Colbert er en amerikansk komiker, satiriker, skuespiller og writer. Han er kjent doe sin ironiske stil, spesielt når han portretterer uniformerte opinion leaders. Han er også en kjent programleder. Colbert er 44 år og gift med Evelyn McGee-Colbert. Paret har tre barn sammen.

6. Gordon Ramsay
Den populære TV-kokken er kjent for sitt temperament. I TV-serien Hell`s Kitchen lærer han bort sine kunsten og får utløp for sin aggresjon. Briten er den eneste i Storbritannia som hadde tre Michelin stjerner på en gang. Ramsay har fire barn sammen med Cayetana Elizabeth Hutchenson.

7. Christian Bale
Den britiske skuespilleren er kjent fra blant annet American Psycho, 3:10 to Yuma og Batman Begins. Skuespilleren er 34 år

8. Rob Kay

9. Christiano Ronaldo
Den portugisiske fotballspilleren er kun 23 år, men er fortsatt blant verdens ti mest innflytelsesrike menn. Han spiller for Manchester United og for det portugisiske landslaget.

10. John McCain
Republikanernes presidentkandidat taper stort fro Obama i denne kåringen.

1084

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!