Gå til sidens hovedinnhold

Fjærlett laptop som tåler bank

Dette er verdens letteste 12-tommer med brenner.

[Teknofil.no]: Datamaskinene våre blir bare lettere og lettere, og nå har Panasonic sprengt nok en grense med hardhausen Toughbook S9. Maskinen veier ikke mer enn 1,36 kg, som er rekord for 12-tommere med innebygd optisk drev.

Den lave vekten er oppnådd med et fjærlett chassis i magnesium. Samtidig er maskinen laget for å tåle en støyt, og er sertifisert til å håndtere fall fra alle vinkler på opp til 70 centimeter samt press på opp til 100 kilo. Tastaturet er væsketett og tåler en kaffekopp oppi, mens harddisken er montert i et eget støtdempende oppheng for å bevare data.

Skjermen har et eget antirefleks-belegg som hindrer refleksjon av sollys, og har en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Maskinen er ellers standardkonfigurert med en Intel Core i5-prosessor på opp til 2,4 GHz, 320 GB harddisk og 2 GB minne. Maskinen skal holde 11 timer på én lading, lover Panasonic.

Noen billig fornøyelse er ikke Toughbook. Maskinen vil trolig ha en pris på godt over 20 000 kroner når den dukker opp i Norge.

Bruk prissøk:
Her kjøper du Toughbook billigst

Lyst å se maskinen i aksjon?
Se video av Toughbook S9

Kommentarer til denne saken