Gå til sidens hovedinnhold

Danser dritings i sofaen

Oslos uteliv kan bli TV-underholdning.

(SIDE2):TV-kanalene flommer over av dokusåper om dagen. Det være seg glamourmodeller, psykisk utviklingshemmede, nordmenn på fylla i Syden, doktorer på sykehus, gærne nordlendinger eller styrtrike Hollywood-ungdommer. Men TV-kanalene kan aldri få nok, derfor jaktes det fortløpende på nye spennede miljøer som kan vises fram i beste sendetid.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Knallhard gjesteliste
Et av de miljøene som nå har fanget produksjonselskapet Rubicons interesse er guttene bak kjendisnattklubben Barbeint på Solli plass i Oslo. Nattklubben drives av tre av Norges mest kjente utelivsprofiler, modellene Tore Frisholm Reda og Jama Awaleh og det tidligere hockeytalentet Sverre Goldenheim.

Forrige torsdag arrangerte guttene stort vorspiel på en av suitene på Continental før følget med kamera på slep tok turen til guttenes vannhull nr. 1, nemlig Barbeint.

Og Barbeint er ikke for hvem som helst. Hvis ikke disse tre utelivsprinsene vet hvem du er, så er du absolutly nobody. Og med mindre du enten er dritpen eller kommer i følge med noen av klubbens celebre stamgjester kan du bare glemme å komme innenfor dørene. Klubben holder en 25+ profil og kjører electro- og housemusikk med anerkjente DJer. Her er det obligatorisk å stå i sofaen å danse mens man skråler og skåler med champagne.

Kjendistett
Cocktailbar/loungen Barbeint omtales ofte som en del av det gyldne triangel på Oslo vest hvor et kresent high-end klientell holder hus. Det består i tillegg til Barbeint av resturanten NO 15 på Frogner og nattklubben La Belle Sole på Solli plass.

En vanlig uke på Barbeint er som et fortløpende hvem er hvem i kjendis-Norge. Gjester som Aksel Hennie, Jenny Skavlan, Harald Eia, Ari Behn, Jan Fredrik Karlsen, Madcon, Lene Nystrøm, Mariann Thomassen og Daniel Franck er bare noen av kjendisene som man kan se på VIP-bordene som koster minimum fem tusen kroner stykket.

Kongelig sirkus
Barbeint er klubben hvor Ari Behn ble slengt i bakken av en rasende Aune Sand en torsdagsnatt i januar. Ari og følget hygget seg sammen med venner, og han snakket blant annet med Marianne Aulie. Senere på kvelden ble imidlertid hyggen avbrutt av at Aune Sand kom bort til bordet der Ari Behn og hans vennegjeng satt, og begynte å dytte på Per Heimly. Til å begynne med så det ut som spøk, men så kom Ari Behn sin svirebror til unnsetning. Dette resulterte i tumulter der både Ari Behn og Per Heimly gikk over ende.

Ari i nattklubb-bråk

Skandaler
Trioens svært gode sosiale ferdigheter, store kontaktnettverk og riktige image, har brakt guttene helt til topps i utelivsverden på kort tid. Utelivsprofilene har blant annet utesteder som Stravinsky, Living Room, Cosmo og Kamikaze på samvittigheten.

Goldenheim, som er sønn av den godt bemidlede Odin Fondsforvaltning-gründer Petter Goldenheim, fikk endel mediaoppmerksomhet da han i fjor sommer ble sammen med ti år eldre psykolog og sexolog Kristin Spitznogle. De to traff hverandre på advokat John Christian Eldens sommerfest og ble raskt et par. Romansen varte riktignok bare to uker.

Kjæreste med 10 år yngre mann

Men aller mest oppmerksomhet fikk rikmannssønnen da han på en fuktig guttetur til St Tropez puttet lemmet sitt i munnen på en sovende kompis, fikk tatt et bilde og tagget kompisen på Facebook. Da ble det mildt sagt bråk. Goldenheim ble raskt advart av sin gode venn advokat Elden som mente dette var minimum to års fengsel for grov voldtekt. Men Goldenheim kom seg unna fadesen med en unnskylning og en kompis mindre.

Modellen Tore Frisholm Reda har figurert på listen over Norges mest sexy menn og han spilte rollen som selveste James Bond da Great Garlic Girls hadde nypremiere showet «Starflight» på Chat Noir i fjor. Mens norsk-somaliske Jama Awaleh er Norges første fargede, mannlige modell som har gjort suksess internasjonalt.

Kun en test
Produksjonsselskapet Rubicon mener deriot det er høyt opp og langt frem før alle disse røverhistoriene eventuellt blir vist på norsk TV.

- Vi tester kontirnuerlig ut ulike ting og filmer masse forskjellige ideer og miljøer. Vi filmer ting som vi håper kan bli gøy, og så ser vi det an. Hvis det er bra så jobber vi videre med det til en pilot. Dette er altså bare en liten start som muligens kan bli tv lengre fram. Denne typen testing er en helt vanlig fremgangsmåte blant alle de store produksjonsselskapene, forklarer administrerende direktør i Rubicon TV Lars Hognestad til Side2.

- Vi har tidligere testet alt fra glamourmodeller til helsestudioer til Tangerudbakken som endte opp som en serie som går på TvNorge nå. Bare denne uken er vi for eksempel ute og tester tre forskjellige miljøer. Noe blir det noe av og andre ting blir det aldri noe av. Det er helt umulig å si på forhånd.

- Disse guttene har vi foreløpig bare filmet noen timer på et vorspiel og så ute på byen etterpå. Og jeg har forløpig ikke sett det ferdig redigert engang, forteller Hognestad.

Taushetsplikt
Side2 har vært i kontakt med Barbeint-trioen men de har ikke kunne uttale seg om prosjektet på grunn av taushetsplikt.

Kommentarer til denne saken