Gå til sidens hovedinnhold

Slik trimmer du skjegget riktig

Lær den perfekte måten å barbere deg på. Det er like greit å få det perfekt første gangen.

(YEYE:) Guttene kommer i puberteten når de er mellom ti og 14 år gamle, ifølge Wikipedia. Forandringen som skjer hos guttene er at muskler og bein vokser, og det blir en markert økning i høyde og vekt. De kommer i stemmeskiftet fordi strupehodet vokser, og stemmen blir dypere. Penisen, pungen og prostata blir større, og spermieproduksjonen starter. Huden blir tykkere og fetere. Hårveksten begynner i ansiktet, armhulene, brystkassen, buk og rundt kjønnsorganene.

Anthony Sosnick har fem enkle råd til den perfekte barberingen. Han har sin egen produktserie for menn, Anthony Logistics for Men, så han vet hva han snakker om.

Slik gjør du:
1. Å starte med et rent ansikt er det viktigste, for å få til en tett barbering. Ta på en ansiktsrens på en allerede varm og fuktig hud. Bruk alltid varmt vann, for det gjør skjegget mykere og forbereder huden på barbering. Hvis vannet er for varmt, så kan det dehydrere huden, så pass på temperaturen. Ansiktsrensen får vekk møkk og olje, som fører til at høvelen glir lettere mot huden. Rens med varmt vann og hold huden våt.

2. Det neste du gjør er å påføre et lag med før-barberingsolje for å gjøre skjegget mykere og for å få høvelen til å gli lettere. En ikke skummende barberingskrem eller barberingsgele påføres oppå oljen i et jevnt, tynt lag. Pass på å bytte ut høvelen etter tre eller fire ganger for å oppnå den glatteste barberingen. Hvis du har et kraftigere skjegg, så bytt ut høvelen oftere.

3. Under barberingen, bruk den ledige hånden til å holde huden så stram og flat som mulig. Dette vil hjelpe deg til å unngå kutt og hakk, og vil gi deg en tettere barbering. Bruk korte bevegelser, og begynn fra skinnskjegget, kinn og halsen. Avslutt med leppen og haken slik at barberingskremen eller geleen kan myke opp disse harde tustene.

4. For å ta vare på huden, så ikke dropp ansiktsrensingen før sengetid. Porene åpner seg når du sover, så da vil du at de skal være ekstra rene.

5. Når du renser en oljet hudtype, så hold deg til renseprodukter som skummer lett. De er ofte mindre uttørrende og vil ikke fjerne de naturlige beskyttende oljene fra huden.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken