(SIDE2): Vi vet alle hvor irriterende det kan være. Du har akkurat kommet ut av dusjen, leggene føles silkemyke, men allerede en halvtime senere har de små hårene begynt å titte fram igjen.

Tro det eller ei, er det heldigvis fire enkle trinn som hjelpe til med å holde på den nybarberte følelsen litt lenger, tro det eller ei.

1. Skrubb huden

Før du i det hele tatt begynner å barbere noe som helst, er det viktig at du skrubber huden ordentlig med en eksfoliator. Dette vil først og fremst hjelpe deg med å bli kvitt døde hudceller, men vil også hjelpe til med å dra fram småhår som gjemmer seg rett under hudoverflaten. Med de døde hudcellene ute av veien, vil du få en mye tettere barbering enn ellers.

2. Bruk en god høvel

Når du velger barberhøvel er det viktig at du velger den som er riktig for din hudtype. Om du har tørr hud er det viktig at du velger en høvel som har en fuktighetskant. Det å komme tettest mulig på huden når du barberer er viktig. Jo tettere du kommer, jo glattere vil barberingen bli, og jo lenger vil hårene holde seg unna. Det er også en fordel å velge en høvel med flere blader.

3. Barber oppover

Begynn med barberingen nede ved ankelen, og barber deretter oppover mot hårets retning, i stedet for med. Dette er nok en taktikk som sørger for en tettere, og mer langvarig, barbering.

4. Tilfør fuktighet

Etter du har gått ut av dusjen er det viktig å smøre leggene med fuktighetskrem mens de fremdeles er fuktige. Dette vil sørge for at huden forblir glatt, og at de nye hårene holder seg myke.