Begynner barberbladene på høvelen din å bli sløve? Ønsker du å øke levetiden på barberbladene dine, men på en måte som ikke koster skjorta eller betyr at du må punge ut for et nytt sett med barberblader?

Frykt ikke - Side3 har et enkelt, men genialt triks som øker levetiden på bladene dine betraktelig.

Nei, dette er ikke en salgsannonse og du trenger ikke å betale en krone for tipset og/eller bli med i en eller annen slags barberer-sekt (om det eksisterer).

Alt du trenger for å gjøre dine slitte barberblader som nye, er et par jeansbukser, skriver Gizmodo.

Før du setter i gang med barberingen neste gang, finn fram et par jeansbukser og barberhøvelen din. Legg buksene på en hard overflate og skyve barberhøvelen opp buksebenet 10-15 ganger. Gjenta så bevegelsen, men denne gangen skyv høvelen nedover buksebenet.

Det er viktig at man peker toppen av høvelen i den retningen man skyver barberhøvelen. Med andre ord ikke «barber» buksebenet.

Ifølge Gizmondo vil denne behandlingen gjøre bladene skarpe igjen og rette opp slitasjeskader bladene kan ha fått. Om bladene er veldig slitt kan det være nødvendig å dra bladene 50-100 ganger begge veier på buksebenet før man er fornøyd.

Hvor lang tid trikset utvider levetiden på barberbladet ditt er det intet fasitsvar på, men ifølge artikkelforfatteren har han brukt samme barberblad i åtte måneder ved hjelp av «bukseslipingen».

Med andre ord er det penger å spare med trikset, samt man sparer miljøet for en masse søppel.

En vinn-vinn-situasjon med andre ord.

HTML EMBED

Les også: