Gå til sidens hovedinnhold

«Normale Barbie» har cellulitter og kviser

Har de samme proporsjonene som en 19-åring.

(SIDE2): Er du jente har du nesten garantert lekt med Barbie-dukker. Denne langbente, usannsynlig smale og blonde langhalsede dukken. (Strengt talt er det vel også en god del gutter som har lekt med disse Mattel-dukkene som har eksistert siden 60-tallet).

Men nettopp dukkens usannsynlige form er det som har fått kritikerne til å riste på hodet. Hadde barboe vært et vanlig menneske, hadde hun hatt en så lang og smal hals at hun ikke kunne løftet hodet, en midje på rundt 40 centimeter (mindre omkrets enn hodet hennes) og de små føttene og tynne anklene hadde fått henne til å bevege seg ved å krype rundt på alle fire.

Det har ført til sterk kritikk av dukken: Hun er et dårlig ideal for små barn.

LES også:Om Barbie var en ekte kvinne...

Det tok designer Nickolay Lamm høyde for, da han tidligere i år lagde sin «normale Barbie». Hun har normale proporsjoner til en gjennomsnitts 19-åring og er døpt Lammily. Og nå er hun blitt enda mer virkelighetstro, og Lamms håp er å demonstrere at alle kroppstyper er naturlige og vakre.

- Alle mote-dukker ser like ut! Jeg ønsker å gi dem en realistisk makeover, sier han til Buzzfeed.com.

Lamm har nemlig laget klistremerker man kan sette på dukken, og disse forestiller blant strekkmerker, tatoveringer, arr, fregner, kviser og cellulitter.

Lamm har også sluppet en video på Youtube, som viser en gjeng 2. klassinger som leker med dukkene.

- Hun ser ut som en vanlig jente på skolen, sier en av jentene i videoen, mens en annen ser en likhet.

- Jeg synes hun er veldig pen. Hun ligner på søsteren min.

Søtt!

Til opplysning: I 1996 gjennomførte en gruppe australske forskere en undersøkelser der de «oversatte» Barbies mål og sammenlignet med kvinner. De fant ut av cirka 1 ac 100.000 kvinner har noe som ligner Barbies proporsjoner. Forøvrig er tallene for Ken-dukken 1 av 50.

HTML EMBED

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka