Barbra Streisand
Love Is the Answer
Columbia/Sony Music

Skuespilleren og sangeren Barbra Streisand har rukket å bli 67 år. Hun har også rukket en hel del annet i løpet av disse åra og etter ei lengre, selvpålagt pause fra platestudioene har hun nå heldigvis avlagt det legendariske Capitol Records-studioet i Hollywood et besøk og det har ført til nok ei innspilling Streisand vil bli huska for.

Barbra Streisand er blant de artistene på moder jord som har solgt aller mest plater – langt i overkant av 180 millioner. Det vil på ingen måte overraske meg om hun plusser på noen millioner med «Love Is the Answer» også.

Bakgrunnen for denne utgivelsen er litt spesiell. Etter at Streisand blei venn med pianisten og sangeren Diana Krall, kom praten raskt inn på favorittlåter. Etter hvert kom også ideen om at Krall like godt kunne produsere Streisands neste plate og etter at de hadde funnet fram til 13 kjente standardlåter, var det bare å sette i gang.

Arrangørveteranen Johnny Mandel, som nå er godt oppe i 80-åra, tok på seg å skrive strykearrene for låter som «Here’s to Life», «In the Wee Small Hours of the Morning», «Make Someone Happy», «Here’s that Rainy Day», «Smoke Gets in Your Eyes» og Ivan Lins’ overtydelige «Love Dance». Som man kan ane foregår det meste her i ballade- eller medium tempo og Krall har invitert med toppianister som Tamir Hendelman, Alan Broadbent, Bill Charlap – og seg selv – til å gi Streisand akkurat det tonefølget både hun og musikken fortjener.

Faren for at slik musikk kan bli for «hyggelig» er alltid til stede, men med Streisands ekthet, inderlighet og usedvanlig personlige stemme, pluss de fantastiske arrangementene og kompet til de nevnte samt Kralls gitarist Anthony Wilson og bassist Robert Hurst, fører til at Barbra Streisand kan føre nok en suksess til sine mange tidligere. Vakkert – intet mindre.