I 2010 sa Bård Tufte Johansen og Harald Eia opp sine faste jobber i NRK og opprettet produksjonsselskapet Funkenhauser.

Det har vært lønnsomt.

På tre år er driftsinntektene økt fra 10,5 millioner kroner til 35,7 millioner kroner, viser de ferske regnskapstallene for 2012. Dette tilsvarer en økning på rundt 240 prosent.

Rekordomsetning

Selv om 2011 representerte en liten nedgang i overskuddet, kan selskapet vise til et rekordresultat på 7,3 millioner kroner i 2012. Opp fra 3,7 millioner kroner året før.

– Jeg er den som kan minst om de tingene i firmaet, ring Bård, sier Harald på telefon til Nettavisen NA24 før han løper inn i et møte.

Bård hevder han står på isen og pilker.

– Jeg selv er overrasket over at vi gikk i pluss. Jeg har fisket veldig mye og i tillegg kjøpte vi ny printer, skriver Bård i en tekstmelding til Nettavisen NA24.

– Hvordan er forventningene til 2013?

– Neste år kommer til å gå ganske dårlig. Av den enkle grunnen at vi fikk dette overskuddet. Merker det gjør hele organisasjonen lat og fornøyd. «Det gikk bra i fjor» går folk rundt og sier, «kom så går vi i mathallen og spiser frittgående Stangekylling», melder han.

Det kan bli mye kylling. Etter at futen er betalt sitter selskapet igjen med 5,2 millioner kroner. Av dette er 3 millioner kroner avsatt til utbytte.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

For Bård og Harald betyr det at de hver kan ta ut 750.000 kroner. Det kommer på toppen av en eventuell lønn som de får fra produksjonsselskapet.

Tok med seg «Brille»

I fjor høst forlot Bård og Harald NRK til fordel for TVNorge etter over 20 år i statskanalen. Med seg tok de sitt eget underholdningsprogram «Brille».

Les mer: – Vi tjener mer enn Jens

Eia er kjent for en rekke humorprogrammer på NRK, i samarbeid med Bård Tufte Johansen. Harald Eia har også opptrådt flere ganger sammen med komikertrioen KLM.

Bård Tufte Johansen har et eget aksjeselskap. Dette omsatte for 217.000 kroner i 2011. Tallene for 2012 er ikke registrert levert i Brønnøysund Registrene.