Gå til sidens hovedinnhold

- Blir jævlig slitsomt

Men Egil vet at musikken hans betyr noe i virkeligheten.

(SIDE2): - Vi kom til Drammen stasjon, der det blant var satt opp buss for tog på enkelte strekninger - og noen hadde laget grusomt stygge skilt for å forklare retning og hvor. En barnehage kunne gjort det bedre. Men det ble en sang av det, og den medførte at det ble laget nye skilt, forteller Egil Hegerberg Side2.

- Min musikk betyr noe i virkeligheten, altså.

Bylåter
Bare Egil Band slapp fredag dobbeltskiva «Norge på Kryss og Tvers vol. I», der den ene delen består av (u)sedvanlige BEB coverversjoner, den andre av Egils by-låter - sanger skrevet spesielt til de stedene han opptrer.

- Det er jo svært opportunistisk av meg å gjøre det på denne måten da, det gir meg mye goodwill fra lokalpresse og lokalbefolkning. Men det er også en motor for meg for å få laget nytt materiale, sier Egil Hegerberg til Side2.

(Artikkelen fortsetter under videoen til «Hvalfangstmuseet». Hegerberg avviser at video og låt bygger på en hemmelig drøm om å feie over den kvinnelige befolkningen i Sandefjord.)

HTML EMBED

Turné
For når Bare Egil Band - Hegerberg med El Cuero i ryggen - legger ut på landeveien denne uka, er det med en klar, kunstnerisk tanke bak - Hegerberg skal lage sanger til alle stedene han skal opptre. I tillegg velger arrangøren ut en coverlåt han og bandet skal spille under konserten. Hvilke låt som er valgt får han vite først samme dag, mens prosessen med å skrive låtene han lager til hver by og hvert sted, allerede er påbegynt.

- Det er ikke juks det, jeg vil jo det skal være så bra som mulig. Dette er mitt kunstneriske prosjekt, og låtene har blitt bedre enn jeg hadde forventet. Det får heller bli dårlig iblant, hver enkelt låt er ikke så farlig med, det er totaliteten som er viktig, sier Egil, som forteller at responsen på de rundt 60 by-låtene han har laget de siste par årene, har vært svært god.

LES Side2s anmeldelse av skiva her!

Det har altså resultert i «Norge på Kryss og Tvers vol. I». Senere i høst kommer den forestående turneen også ut i plateform.

- Jeg jobber ut fra tilfeldig metode. Jeg har et dataprogram der jeg har lagt en lang liste med temaer som jeg plukker fra og slik gir jeg meg selv en konkret oppgave å skrive ut fra. Det hjelper - som regel. Da jeg skrev låta til Sandefjord var oppgaven "største turistattraksjon". Det var ikke så vanskelig da, forteller 41-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien)

TV-serie
Med seg på turen har han NRK på slep, og til høsten sendes resultatet på TV.

- Det kommer til å bli jævlig slitsomt, utrolig intenst. Vi har så smått øvd inn låtene til den første helga, og i tillegg må vi øve inn coverlåtene vi får tildelt hver dag og vi skal bo i bussen, sier Egil, som ikke er redd for at folk skal få oppleve nye sider ved en stresset artists hverdag.

- Blir det dårlig så er det også litt bra, for alt er jo like bra. Selv om dårlig er litt dummere enn bra, da, forteller han, og drar dermed frem mottoet og leveregelen om at alt er like bra. Fort deretter å liste opp de by-låtene han ikke er fornøyd med selv - Hamarlåta Sebs Hotell, om Hordaland og ordføreren i Stavanger, for ikke å snakke om hovedstadsbidraget Den Blå Trikken - som kun ble med på skiva fordi livedelen på «Norge på Kryss og Tvers Vol. I» ble tatt opp på Rockefeller i Oslo.

- Men jeg er svært begeistret for prosjektet mitt, og glad for at det blir dokumentert.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Fra den nye skiva, «Norge på Kryss og Tvers, Vol. I»:

HTML EMBED

Vakkert i Drammen:

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken